Pilsētas kapsētās tiek veikti labiekārtošanas darbi Pilsētas ziņas

139

Pašvaldības uzņēmums „Labiekārtošana D” pastāvīgi veic apbedījuma vietu labiekārtošanas darbus. Pilsētas kapsētas ir nepieciešams uzturēt pienācīgā kārtībā. Turklāt ne tikai tās paplašināt, izcirst krūmus, zāģēt vecos kokus, uzturēt tīrību un nodrošināt ar ūdeni, bet arī uzlabot to izskatu. Komunālo kapu apmeklētāji jau ir ievērojuši, kā ir mainījies centrālās alejas vizuālais tēls. Šeit ir izveidotas mākslīgās ūdenstilpes, kāpnes, lai piekļūtu ūdenim, uzstādīti soliņi.

Kopumā šeit tiks uzstādīti septiņi soliņi (daļa no tiem – ar nojumi), savesti kārtībā trīs dīķi, no kuriem varēs smelt ūdeni, lai aplaistītu augus, kā arī trīs akas. Tās tiek ierīkotas jau esošo aku vietās, kuras vispirms tika tīrītas. Izņemot ūdenstilpes un akas, ūdeni var ņemt arī no mucām un ūdens sūkņiem. Taču vandaļi, kas regulāri uzdarbojas kapsētās, norauj krānus tā, ka tos nepaspēj nomainīt. Tā rezultātā sešu kubikmetru tilpnes tiek iztukšotas, un ūdens notek pazemē. Taču ūdens un krāni maksā naudu, ko uzņēmums varētu izmantot kapsētu turpmākai labiekārtošanai. Lai taupīgi tērētu pilsētas budžeta līdzekļus, uzņēmums pieņēma lēmumu izbūvēt atsevišķu laukumu atkritumu konteineriem.

Ietaupījums tiks panākts pateicoties tam, ka uz atkritumu apglabāšanas poligonu  izvedīs pilnībā aizpildīts atkritumvedējs. Pagaidām tam nākas braukt pustukšam, īpaši vasarā un ziemā, kad ir maz atkritumu. Tagad visi savāktie atkritumi tiks savesti vienā vietā, sašķiroti un, aizpildoties konteineriem, izvesti uz poligonu vai citu specializētu laukumu, kas paredzēts, piemēram, celtniecības atkritumu savākšanai. Celtniecību ir plānots pabeigt septembra beigās. Arī paši kapsētu apmeklētāji var dot savu artavu  labiekārtošanā, saudzīgi izturoties pret pilsētas īpašumu un izmetot atkritumus tikai tam norādītajās vietās un konteineros, kas ir izvietoti pēc katriem simts metriem.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!