Jeudžens Revenko: „Ir jāattīsta abpusēji izdevīga sadarbība dažādās jomās” Pilsētas ziņas

138

Moldovas Republikas vēstnieks Latvijā Jeudžens Revenko uzsāka savu diplomātisko misiju 2015. gada decembrī. Šajā laikā viņš ir paviesojies daudzās Latvijas pilsētās, un 18. augustā darba vizītē apmeklēja arī Daugavpili. Pēc pilsētas prezentācijas un sarunas ar Domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi viņš guva daudz plašāku priekšstatu par Daugavpili. Augsto viesi pārsteidza pie mums notiekošo kultūras pasākumu un starptautisko festivālu daudzums. Piemēram, arī Moldovā ir ļoti populāra akordeona mūzika. Uzreiz radās ideja, ko atbalstīja arī pilsētas vadība: uzaicināt uzstāties Daugavpilī moldāviešu akordeonistu ansambli. Kultūra vieno tautas un attīsta tūrismu. Starp jomām, kurās ir jāstiprina abpusēji izdevīga sadarbība, tika nosauktas arī tādas nozares kā izglītība, sports un uzņēmējdarbība. Moldova ir parakstījusi Asociācijas līgumu ar ES, tāpēc tai ir ļoti svarīga arī citu valstu, kas ir nesen pievienojušās Eiropas Savienībai, pieredze strukturālo reformu veikšanā, Eiropas fondu līdzekļu piesaistē un vērienīgu projektu realizācijā. Vēstnieks interesējās arī par rūpniecisko zonu izveidošanu un darbību. Vizītes ietvaros viņš apmeklēja industriālo parku, kas tika izveidots uz AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” („Ditton Group”) bāzes. Šeit ir ierīkotas visas nepieciešamās inženierkomunikācijas, ir pieejams internets, dzelzceļa atzars, muitas noliktava. Parks piedāvā uzņēmējiem telpas savu ražotņu izvietošanai. Šobrīd šeit nomā telpas aptuveni 10 uzņēmumi.

Vēstnieks, no savas puses, norādīja, ka neredz nekādus šķēršļus ekonomiskās sadarbības paplašināšanai starp uzņēmējiem.

Latvijas uzņēmējiem Moldova piedāvā objektus privatizācijai, kā arī dalību būvniecības projektu realizācijā.

Vizītes noslēgumā diplomāts apmeklēja Daugavpils cietoksni un Marka Rotko mākslas centru. Viņu pārsteidza grandiozās ieceres un prasmīgā Eiropas fondu līdzekļu apgūšana, no kā arī Moldova var mācīties. Katru gadu mākslas centrā notiek aptuveni 45 dažādas izstādes. Katru gadu tās apmeklē vairāk nekā 100 000 cilvēku, kopš šī gada 1. janvāra šeit ir paviesojušies jau 70 000 apmeklētāju.

Daloties savos iespaidos par Daugavpili, vēstnieks raksturoja pilsētu kā mājīgu, sakoptu un atvērtu, bet iedzīvotāji šeit esot laipni. Viņš pauda apmierinātību ar vizītes rezultātiem: abas puses ir nospraudušas iespējamos sadarbības virzienus.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!