Daugavpilī sāka darbu Šmakovkas muzejs Pilsētas ziņas

118

3. jūnijā Šmakovkas muzejā pārgrieza sarkano lentīti, tā pilsētā sāka darbu vēl viens unikāls tūrisma objekts. Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis uzsvēra, ka Skotijā ir viskijs, Amerikai burbons, Gruzijai čača, Horvātijā slivovica. Un nevienam neliekas dīvaini, ka tiek reklamēta nacionālā virtuve un vietējie dzērieni. Arī Latgalei ir savs dzēriens- šmakovska.

Šī projekta iniciators ir Latgales attīstības aģentūra un realizēts pateicoties pārrobežu programmai un ES atbalstam. Daugavpils tūrisma attīstības un informācijas aģentūras direktore Ilona Maksimčika skaidro, ka muzeja mērķis ir popularizēt Latgales kulināro mantojumu, tā ir reģiona vēsture, bet šmakovka ir unikāls produkts, kam nav vienas receptes.

Tagad Vienības namā ir vēl viena ļoti interesanta vieta ko apmeklēt. Te stāstīts par vēsturi un tradīcijām, kā arī par to, ka alkoholam jāzina mērs.

Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis atklāja arī nākotnes plānus. Ir iecere izveidot  restorānu brīvajās telpās, iespējams, ka tās pašvaldība izremontēs saviem spēkiem.

Pirmās dienas Šmakovkas muzejs veiksmīgi nostrādājis, bija daudz apmeklētāju. Bet pirmdienas un otrdienas muzejā ir brīvdienas. Šmakovkas muzejs atkal durvis vērs trešdien, 8. jūnijā. Muzejs strādā no 11.00- 19.00, svētdienās no 11.00-17.00. Ieejas maksa 3,50 eiro, skolēniem no 18 gadiem, pensionāriem, invalīdiem, studentiem, maznodrošinātajiem- 2,50 eiro. Muzejā ir iespēja šmakovku arī nogaršot.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!