Daugavpilī atklātas Slāvu kultūras dienas Pilsētas ziņas

85

Daugavpilī notiekošās tradicionālās Slāvu kultūras dienas vienmēr ir bagātas ar krāšņiem un atmiņā paliekošiem notikumiem. Tās ir īpašas ar pasākumu daudzveidību (koncerti, tikšanās, radošie konkursi, zinātniskie lasījumi), kā arī ar daudzajiem skatītājiem un dalībniekiem. Šogad svinības sākās jau 12. maijā, bet oficiālā Slāvu kultūras dienu atklāšana katru gadu norisinās 24. maijā, svēto  Kirila un Metodija piemiņas dienā, kas ir pazīstami arī kā „Soluņas brāļi”. Krievzemes Pareizticīgā baznīca kristiešu mācītājus godina kā „slāvu apgaismotājus”, slāvu alfabēta (kirilicas) un valodas izveidotājus. Par godu svētajiem Borisa un Gļeba katedrālē tika noturēts svētku dievkalpojums. Svētki turpinājās Puškina ielā ar Starptautisko tautas folkloras festivālu „Par ko dzied dvēsele...”. Koncertā uzstājās septiņu pilsētas nacionālo kultūras biedrību kolektīvi un viesi no Visaginas (Lietuva). 

Svētku atklāšanā piedalījās Krievijas Federācijas Ģenerālkonsulāta Daugavpilī konsuls – padomnieks Vladimirs Ščukins un Daugavpils vicemērs Jānis Dukšinskis. Viņi uzsvēra kultūru daudzveidību un to, cik svarīgi ir saglabāt vienojošās vērtības. Slāvu dienu programmā ir kora „Maļinovij zvon” atskaites koncerts 26. maijā plkst.18.00 Vienības nama koncertzālē, bet mēneša pēdējās dienās pie sevis aicina Krievu kultūras centrs: 28. maijā – uz meistarklasi „Vēsturisko objektu Dinaburga-Dvinska-Daugavpils virtuālā rekonstrukcija” un 30. maijā – dzejas almanaha „Mūžīgo laiku raksti” prezentāciju. Slāvu kultūras dienas noslēgsies ar ģimenes svētkiem, kas norisināsies A.Pumpura skvērā jūnija pirmajā svētdienā Daugavpils 741. dzimšanas dienas svinību laikā.

Atgādinām, ka 27. maijā plkst.18.00 Kultūras pilī notiks Baltkrievu kultūras dienu svētku koncerts. Pašvaldība aicina visus pilsētniekus un Daugavpils viesus uz pilsētas svētkiem, kas norisināsies no 30. maija līdz 5. jūnijam.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!