Lieldienu olu galerija tiks izvietota divās ielās Pilsētas ziņas

181

Daugavpils skolēni atkal gatavo tradicionālo Lieldienu olu galeriju. Sagataves jau gaida jaunos māksliniekus. Šogad būs ne tikai jauni zīmējumi, bet arī galerijas eksponātu skaits būs ievērojami lielāks.

Praktiski visi skolēni no 3. līdz 9. klasei piedalās zīmējumu konkursā, radot svētku atribūtus vizuālās mākslas stundās. Pirmo darbu atlasi veica pedagogi. Skices, kas tika saņemtas no pilsētas skolām, novērtēja speciālistu komisija. Rezultātā tika atlasītas 16 labākās skices. Šajos zīmējumos ir atainota spilgtā bērnības pasaule ar ziediem un tauriņiem, ar pilsētas skatiem un multfilmu varoņiem, ar tautiskiem ornamentiem un iemīļotu  pasaku varoņiem. Daudzi darbi nav tikai spilgti un krāšņi, tajos ir ietverta dziļa jēga.

Mūsu pilsētas jaunā tradīcija ir iepatikusies gan bērniem, gan pieaugušajiem. Pats galvenais droši vien ir tas, ka bērni paši rada pilsētas svētku rotājumus.

Lieldienu olas tiks apgleznotas 9. martā. Jaunie darbi būs apskatāmi desmit dienas pirms svētkiem. Šogad tika nolemts apbalvot visus galerijas darbu autorus. Tomēr būs arī konkurss. Lai tajā piedalītos, ir jānofotografējas ar to darbu, kurš jums visvairāk ir iepaticies, un jānosūta fotogrāfija uz e-pastu daugavpils@daugavpils.lv vai jāpublicē foto Daugavpils pilsētas domes Facebook profilā.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!