Ukrainas vēstnieks darba vizītē apmeklēja Daugavpili Pilsētas ziņas

81

Ukrainas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Jevgena Perebijnisa vizīte Daugavpilī sākās ar tikšanos pilsētas domē. Vēstnieku uzņēma Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Šī ir Ukrainas  vēstnieka pirmā oficiālā darba vizīte mūsu pilsētā, lai gan viņš jau ir apmeklējis Daugavpili kopā ar diplomātisko pārstāvniecību delegāciju. Tikšanās laikā tika pārrunāti savstarpējās sadarbības jautājumi. Viesi interesēja Eiropas projektu īstenošanas pieredze ar mērķi uzlabot pilsētas ceļu un transporta infrastruktūru, veicināt dzīvojamā fonda siltināšanu, modernizēt ūdens un siltumapgādes sistēmas.

Savukārt, Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis uzaicināja Ukrainas vēstnieku uz Biznesa forumu, kas norisināsies jūnija sākumā. Foruma ietvaros ir ieplānota kontaktu birža, kur ieinteresētās puses varēs apspriest sadarbības iesējas. Uzaicināto vidū ir uzņēmēji no Harkovas, Daugavpils sadraudzības pilsētas.

Vēl viena pieturvieta vēstnieka blīvajā darba grafikā – nacionālā kultūras biedrība „Mrija”. Šī gada februārī apritēs 13 gadi kopš Daugavpilī tika izveidota biedrība, kas apvieno etniskos ukraiņus. Tās mērķis ir saglabāt un popularizēt ukraiņu kultūru Latvijā. „Mrija” aktīvi piedalās pilsētas un republikas mēroga pasākumos, tās biedri ir veiksmīgi integrējušies Latvijas kultūrvidē. Neformālās tikšanās laikā biedrības telpās tika pārrunāta iespējamā palīdzība no vēstniecības puses.

Vizītes laikā Ukrainas vēstnieks apmeklēja arī Daugavpils cietoksni un Marka Rotko mākslas centru.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!