Politiķi tika uzaicināti uz tasi kafijas Pilsētas ziņas

93

„Kafija ar politiķiem”  - tā saucas Latvijā populāras neformālās tikšanās ar jaunatni, kuru laikā ir iespējams uzdot jebkuru interesējošu jautājumu vai izteikt savus priekšlikumus jebkurā nozarē. Daugavpilī šādu pasākumu  pirmo reizi organizēja Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments.
Aicinājumam piedalīties diskusijā pie kafijas tases atsaucās vicemēri Jānis Dukšinskis un Pēteris Dzalbe, Domes izpilddirektore Inga Goldberga, deputāti Anatolijs Gržibovskis un Jurijs Zaicevs, Domes lietu pārvaldniece Olga Jesse, kura ir dekrēta atvaļinājumā, un Janīna Kursīte, kas Saeimā pārstāvēja „Latgales partiju”. Ieradās arī jaunatnes organizāciju pārstāvji un jaunieši, kuri vēlējās klātienē tikties ar tiem cilvēkiem, kurus parasti redz televizora ekrānā.


Dalībnieki sadalījās grupās, lai kopīgi apspriestu to, kas ir jāpaveic pilsētas labā, ko  jaunieši, sagaida no pašvaldības. Daži vēlējās pilsētā kartinga trasi, citi – bobsleja trasi, vēl citi – lai būtu vairāk atpūtas un izklaides iestāžu. Taču tika skartas arī diezgan nopietnas problēmas. Piemēram, lai iekārtotos darbā, galvenais šķērslis ir pieredzes trūkums, taču kur augstskolas vai profesionālās skolas absolvents var gūt šo pieredzi? Tāpēc jaunieši piedāvāja vasaras brīvlaika laikā nevis vienkārši nodrošināt jaunatnes nodarbinātības iespējas, bet gan mēģināt ieinteresēt vietējos uzņēmējus, lai tie īslaicīgi nodarbinātu jauniešus. Vēl viens priekšlikums – organizēt līderu skolu, kurā jaunieši varētu uzzināt par iespējām, kā viņi var ietekmēt dzīvi pilsētā.

Pieaugušajiem tikšanās dalībniekiem, kuri šīs neierastās kafijas pauzes dēļ uz laiku atlika savus darbus, bija interesanti uzklausīt jauniešu viedokli par pašvaldības darbu.

Organizatoriem neizdevās īstenot visu iecerēto, taču dalībniekiem iepatikās šī ideja par neformālo atklāto sarunu. Tāpēc iespēja aprunāties ar politiķiem pie kafijas tases būs arī turpmāk.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!