2016. gadā tiks ieviesti jauni sociālo pabalstu veidi Pilsētas ziņas

100

Daugavpils pilsētas domes sēdē 10. decembrī deputāti apstiprināja saistošos noteikumus par jaunu sociālo pabalstu piešķiršanu. Par jaunievedumu kļūs speciāla aprēķinu formula, kas paplašinās Sociālo lietu pārvaldes klientu sarakstu. Tajā tiks iekļauti pilsētnieki (ģimenes vai atsevišķas personas) ar maznodrošinātā vai trūcīgā statusu, kas līdz šim nevarēja pretendēt uz pabalstiem. Tādējādi, pašvaldība nodrošinās godīgu un objektīvu pieeju tiem, kas viena eiro dēļ nevarēja rēķināties ar dzīvokļa pabalstu  vai pabalstu veselības aprūpei.

Vēl viens jaunievedums skar izdevumu apmaksu par skolas formas iegādi. Šis pabalsta veids tiek piešķirts maznodrošinātām un trūcīgam ģimenēm, kuru bērni mācās skolās, kurās ir ieviesta vienota skolas forma. Izmaiņas skars arī daudzbērnu ģimenes. Dažādi pabalstu veidi tām tiks piešķirti atkarībā no ienākumiem, neņemot vērā statusu un īpašumu.

Atsevišķi saistošie noteikumi skar bērnus – bāreņus, kas atrodas aizbildnībā vai audžu ģimenēs. Atsevišķi pabalstu un materiālās palīdzības veidi, kas paredzēti bērniem – bāreņiem, tagad ir apkopoti vienā dokumentā, kas atvieglos un paātrinās darbu ar dokumentiem. Ģimenes ar maznodrošinātās vai trūcīgās ģimenes statusu varēs pretendēt uz izdevumu kompensāciju par bērnu ēdināšanu skolās (pamatskolā, vidusskolā vai profesionālajā skolā). Runa ir par kompensāciju, kas tiks izmaksāta laika intervālā starp iesnieguma iesniegšanu un faktisko statusa piešķiršanu.

Ņemot vērā pieņemtās izmaiņas un papildinājumus, sākot ar nākamo gadu Sociālo lietu pārvaldes darbu noteiks trīs pašvaldības saistošie noteikumi: par sociālo pabalstu piešķiršanu, materiālās palīdzības sniegšanu, kā arī par pabalstiem bērniem – bāreņiem.

Speciālistu konsultāciju var saņemt Sociālo lietu pārvaldē (Vienības ielā 8) un klientu apkalpošanas centros (Liepājas ielā 4 un Šaurā ielā 28), savukārt, uzzināt jaunumus par iestādes darbību - mājas lapā www.soclp.lv. Šeit var bez maksas atrast, aizpildīt un izdrukāt deklarāciju vai iesniegumu. SLP plāno pieņemt iesniegumus elektroniskā veidā no tiem, kam ir elektroniskais paraksts, kas ļautu samazināt rindas. Pašvaldības saistošie noteikumi stāsies spēkā pēc to saskaņošanas ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) un publicēšanas „Latvijas Vēstnesī”.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!