„Impulss 2015”: piešķirts atbalsts 12 biznesa projektiem Pilsētas ziņas

269

Ar Daugavpils pilsētas un Swedbank vadības tikšanos ar biznesa ideju konkursa uzvarētājiem 16. oktobrī noslēdzās grantu programma „Impulss 2015”. Pēc pilsētas pašvaldības iniciatīvas sadarbībā ar Swedbank tā tiek īstenota otro gadu. Programmas mērķis – palīdzēt jaunajiem uzņēmējiem realizēt savas ieceres, atbalstīt mazo un vidējo uzņēmumu dibināšanu un attīstību pilsētā. Pagājušajā gadā no 20 iesniegtajiem projektiem konkursa komisija atlasīja septiņus labākos, perspektīvākos. Šogad pieteikumu skaits pieauga līdz 28. Lielā mērā to veicināja uzlabotā konkursa organizācija (tā dalībniekiem tika novadīti vairāki informatīvie semināri), kā arī finansējuma palielināšana līdz 57 000 eiro, 80% no tiem – pilsētas Domes līdzekļi un 20% - komercbankas. Finansiālais atbalsts vienam biznesa projektam sastādīja 75% (līdz 7 000 eiro). Rezultātā par uzvarētājiem tika pasludināti 12 projekti, kuri skar tādas darbības sfēras kā ražošana, informāciju tehnoloģijas, dažādu pakalpojumu sniegšana, izklaides industrija. Viena no idejām paredz alumīnija un nerūsējošā tērauda konstrukciju izgatavošanu.

Par dzīvotspējīgu tika atzīts arī svešvalodu apguves projekts skolā EXTERN, izmantojot on-line apmācības metodi ar Skype palīdzību.

Par ne mazāk perspektīviem un interesantiem tika atzīti tādi projekti kā pašapkalpošanās veļas mazgātavas atvēršana, galerija uz riteņiem, mobilais skaistumkopšanas salons.

Konkursa organizatori novēlēja uzņēmējiem veiksmi visu savu ieceru realizēšanā, kā arī izteica gatavību turpināt grantu programmas „Impulss” īstenošanu arī nākamgad.

Konkursa uzvarētājiem tika pasniegti diplomi un sertifikāti par grantu piešķiršanu programmas „Impulss” ietvaros.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!