Papildus darbi Daugavas ielā Pilsētas ziņas

98

Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma lēmumu ņemt valsts kasē kredītu papildus darbu veikšanai Daugavas ielas rekonstrukcijas projekta ietvaros.

Viena no galvenajām pilsētas maģistrālēm jau ir izremontēta, tad kādu darbu veikšanai tiek ņemts šis kredīts?

Lieta tāda, ka pēdējā laikā būvniecības konkursi ir noslēgušies ar tāmes izmaksu samazināšanos. Kopējās Daugavas ielas rekonstrukcijas projekta izmaksas sastādīja 4,5 milj. eiro. 3,2 milj. eiro piešķīra ERAF fonds, 113 tūkstošus eiro – valsts, bet 1,2 milj. eiro uzņēmās pašvaldība. Projekta īstenošanas termiņš – 2015. gada 31. decembris. Darbi tika pabeigti pirms termiņa, pie tam izdevās ietaupīt ievērojamu naudas summu. Faktiski ielas remontam tika iztērēti aptuveni 4 miljoni eiro. Dome saņēma atļauju ieekonomētos līdzekļus novirzīt papildus darbu veikšanai, kas sākotnēji  projektā nebija paredzēti.

Tas nozīmē, ka kredīts ir paredzēts tieši šo papildus darbu veikšanai. Kredīta summa sastāda 224 995 eiro. Kredīta atmaksas grafiks ir sastādīts uz 20 gadiem. Tā kā šie objekti tagad ir iekļauti projektā, līdzekļi tiks atgriezti budžetā pēc projekta noslēguma.

Vissarežģītākais ceļa posms, kas pašlaik tiek remontēts – tas ir posms zem Vienības tilta.

Celtniekiem ir izvirzīts uzdevums – pēc iespējas ātrāk atjaunot transporta kustību. Turklāt tā, lai tas nekaitētu darbu kvalitātei.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!