Pašvaldības speciālisti pārbauda bērnu pirmsskolas izglītības iestādes Pilsētas ziņas

97

Sākot ar 7. septembri, komisija, kuras sastāvā ir Daugavpils pašvaldības un Izglītības pārvaldes vadītāji, vadošie speciālisti, ir uzsākusi bērnudārzu pārbaudi, sākoties jaunajam mācību gadam. Galvenie vērtēšanas kritēriji ir tādi paši, kas tiek piemēroti skolām: mācību procesa organizācija, bērnu drošības nodrošināšana un sanitāri higiēnisko normu ievērošana. Runājot par izglītības jomu, speciālisti uzskata, ka mācību bāze ir atbilstoša bērnu vecumam un pirmsskolas programmas prasībām. Bērnudārzu audzēkņi tiek nodrošināti ar rotaļlietām, uzskates un metodisko materiālu, mācību grāmatām, lai sagatavotos skolai.

Saskaņā ar datiem uz 1. septembri, 28 bērnu pirmsskolas izglītības iestādes apmeklē aptuveni 4 500 bērni. Daugavpils ir vienīgā pašvaldība visā valstī, kur  nav rindu uz bērnudārziem. Vēl jo vairāk, dažādās vecuma grupās ir gandrīz 170 brīvas vietas. Kādam, kas labi nepārzina situāciju, var šķist, ka bērniem ir viss nepieciešamais, lai augtu un mācītos drošā un ērtā vidē. Tomēr speciālisti lieliski zina, kā pietrūkst izglītības iestādēm, bet visu var paspēt izdarīt.

Valsts pilnīgi nodrošina četrus specializētos bērnudārzus, bet visus pārējos uztur pašvaldība par saviem budžeta līdzekļiem.  1. septembra priekšvakarā deputāti rada iespēju bērnu pirmsskolas izglītības iestādēs realizēt divas jaunas programmas. Bezmaksas ēdināšana tiks nodrošināta bērniem no daudzbērnu un maznodrošinātām ģimenēm, kā arī visiem sešgadīgajiem bērniem, kuri apmeklē bērnudārzu pēdējo gadu un apgūst obligāto sagatavošanas programmu. Pēdējo gadu laikā ar pilsētas Domes līdzfinansējumu vairāk nekā puse no kopējā izglītības iestāžu skaita piedalījās Eiropas projektos ēku energoefektivitātes uzlabošanai, pašlaik tiek izstrādāta tehniskā dokumentācija vēl dažu ēku renovācijai. Gatavojoties jaunajam mācību gadam, pirmsskolas izglītības iestāžu kolektīvi kopā ar vecākiem centās savest kārtībā telpas: kaut kas tika izremontēts, kaut kas nokrāsots. Tomēr pašvaldības vadītāji uzskata, ka priekšā vēl ir ļoti daudz darba.

Visu iecerēto nevar īstenot vienas dienas laikā, bet savu darbu pieņemšanas komisija noslēgs 11. septembrī.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!