Kārtība mājās ir atkarīga no tās iedzīvotāju iniciatīvas un aktivitātes Pilsētas ziņas

97

Daudzdzīvokļu māja Cietokšņa ielā 68 vizuāli ne ar ko neatšķiras no citām tāda tipa mājām. Tomēr tajā ir kas īpašs, ar ko tā atšķiras no pārējām – atsaucīgi un nevienaldzīgi mājas iedzīvotāji. Pateicoties viņu vienprātībai un centībai, mājā valda dzīvesprieks, mājīgums un sapratne. 21.augustā mājas iemītnieki sapulcējās par godu pirmajiem tā sauktajiem Mājas svētkiem.

Par svētku sarīkošanas iemeslu kļuva renovētās pagraba telpas atklāšana. Simbolisko lenti uzticēja pārgriezt tiem, kas dzīvo šeit visilgāk – Otrā pasaules kara dalībniekiem Olgai un Vladimiram Juhno. Šī ir veterānu mājvieta jau gandrīz 40 gadus.

Māja kopā ar atpūtas telpu pagrabā tika celta 1968.gadā. Minētā telpa jau desmitgadēm bija briesmīgā stāvoklī, par ko tagad atgādina tikai fotogrāfijas, kuras uzņēma pirms remonta. Telpas rekonstrukcijas idejas autore ir Ināra Gromakovska, kas ieinteresēja arī citus mājas iedzīvotājus, iegūstot viņu atbalstu. Vairākas dienas viņi atbrīvoja telpu no drazām, kas krājās ilgus gadus. Ar remontdarbiem palīdzēja SIA „Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums”, atbalstot iedzīvotāju iniciatīvu.

Ar uzkrājumu fonda līdzekļu palīdzību mājas iedzīvotāji tika pie plašām telpām kopējo sapulču un citu pasākumu organizēšanai, piemēram, vietējo meistaru darbu izstādes. Esošā atmosfēra rada vēlmi dzīvot ilgi un saticīgi – pakavs pie ieejas, kā vēsta ticējums, piesaista prieku un laimi. Pie svētku galda, kura cienastus gatavoja paši iedzīvotāji, kopīgi atcerējās mājas vēsturi un daudz tika runāts par tās nākotni – gada atskats un perspektīvas plāni kļūs par tuvākās mājas iedzīvotāju sapulces sarunu tēmu. Tagad, jaunajā atpūtas telpā vietas pietiks visiem.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!