Daugavpils cietoksnī atklāja “Atmiņu lādi” Pilsētas ziņas

155

Šonedēļ līdztekus Starptautiskā keramikas mākslas simpozija atklāšanai cietoksnī notika vēl viens zīmīgs notikums. Bijušajās Nikolaja vārtu apsardzes telpās durvis vēra modes salons “Atmiņu lāde”. Idejas autore ir daugavpiliete Irēna Voitāne, kura iedvesmas pilna atgriezās mājās no Lielbritānijas, kur dzīvoja un strādāja pēdējos 5 gadus. Irēna stāsta, ka biznesa pirmsākumi ir meklējami vēl laikā, kas viņa dzīvoja ārzemēs, tur augstu vērtē dažādus senas lietas, tāpēc viņas kopā ar draudzeni un rokdarbnieci Rasmu sāka aktīvi darboties. Viss mainījās brīdī, kad viņas uzzināja par Daugavpils cietokšņa objektu restaurāciju un nolēma atgriezties mājās, lai dotu savu pienesumu tā dinamiskajā attīstībā. Draudzenes dibināja sabiedrisko organizāciju, uzrakstīja projektu, piedāvāja to izskatīšanai Pilsētas domes deputātiem un ieguva atbalstu, biedrība saņēma finansējumu no Sabiedrisko organizāciju atbalsta fonda. Tagad apmeklējot Daugavpils cietoksni daiļā dzimuma pārstāvēm ir iespēja iejusties 19.gadsimta dāmu lomā.

Šeit ir piedāvāts stilizēts apģērbs, ko meistares radīja ārzemēs un atgriežoties mājās. Daudzus autentiskus tā laika aksesuārus entuziastes iegādājās antikvariātos un izsolēs. Kaut arī salons ir domāts sievietēm, ieinteresēti un patīkami pārsteigti ir gan vīrieši, gan bērni. 

Šobrīd Daugavpils cietoksnis ir atzīts par vienu no populārākajiem tūrisma objektiem. Pēdējā pusgada laikā to ir apmeklējuši krietni vairāk tūristu, kā aizvadītā gada šajā laika posmā. Palielinās arī interesentu skaits, kas vēlas izpausties unikālā arhitektūras un pilsētbūvniecības pieminekļa teritorijā.

Modes salons ir atvērts apmeklētājiem, savukārt tā īpašnieki jau gatavo jaunu projektu.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!