Daugavpili apciemoja Izraēlas vēstniece Pilsētas ziņas

125

Daugavpilī savā pirmajā oficiālajā vīzītē ārpus Rīgas bija jaunā Izraēlas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijā Lironne Bar-Sade. Daugavpils ir otrā lielākā Latvijas pilsēta, labi zināma ir arī tās vēsturiskā saikne ar ebreju kopienu, kas jo īpaši radīja vēstnieces interesi apciemot mūsu pilsētu.

Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis norādīja, ka tieši mūsu pilsēta ir pazīstamā rabīna Ābrama Kuka, mūsdienu ivrita atjaunotājs Eliezera Ben-Jehudas un aktiera Solomona Mihoelsa talanta šūpulis. Sinagogā "Kadiš" darbojas muzejs “Ebreji Daugavpilī un Latgalē”, kas piesaista arvien vairāk apmeklētāju. “Muzeju nakts” laikā to apmeklēja vairāk nekā 2.5 tūkstoši cilvēku, bet arī ikdienā tūristi labprāt apskata piedāvāto ekspozīciju. Tieši tāpēc radās ideja par iespēju izmantot bijušās centrālās sinagogas telpas Lāčplēša ielā muzeja vajadzībām. Šī projekta realizācija ir iespējama ar Kultūras ministrijas atbalstu.

Par vēstnieces sacīto var pārliecināties, apmeklējot sinagogu, kas šobrīd ir vienīgā Latgalē. Šo iespēju izmanto tūristi, apskatot vēsturnieka Josifa Ročko un citu entuziastu radīto muzeju, kuram šobrīd ir nepieciešamas jaunas, plašākas telpas.

Tikšanās laikā apsprieda arī citas ebreju kopienas iniciatīvas. Vietā , kur kādreiz bija geto, tagad paredzēts uzstādīt pieminekli.

Vizītes ietvaros Izraēlas vēstniece apciemoja arī Starptautisko keramikas mākslas simpoziju Marka Rotko mākslas centrā, kurā piedalās māksliniece no Izraēlas Simha Even-Čena.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!