Apbalvoja zelta Latvijas Jaunatnes olimpiādes medaļu ieguvējus Pilsētas ziņas

113

13.augustā Daugavpils pilsētas domē godināja Latvijas Jaunatnes olimpiādes uzvarētājus. Olimpiāde notika Valmierā. Daugavpili tajā pārstāvēja ap 200 sportistiem – Bērnu un jaunatnes sporta skolas un pilsētas sporta klubu audzēkņi. Jaunieši startēja dažādos sporta veidos - taekvondo, cīņa, vieglatlētika, svarcelšana, airēšana, paukošana, bokss, teniss un peldēšana. Komandas ieskaitē mūsu sportisti piekāpās tikai rīdziniekiem, bet medaļu ziņā rezultāti ir vēl iespaidīgāki – 88 medaļas, 29 no kurām ir zelta. Sporta pārvaldes speciālisti vērtē šo rezultātu kā augstāko Daugavpils sportistu dalības vēsturē jaunatnes olimpiādē. Mūsu jaunieši izcīnīja vairāk medaļu nekā Liepājas, Ventspils un Jelgavas sportisti kopā ņemot. Šis augstais rezultāts bez šaubām ir lieliska dāvana Daugavpils 740 gadu jubilejā.

Īpaši labus rezultātus uzrādīja cīņas sporta veida pārstāvji, izcīnot 10 zelta medaļas. Sportistu vidū ir arī tie, kas saņēma 2 zelta medaļas, taču apbrīnas vērts ir Daniela Narajeva rezultāts peldēšanā. Jaunietis izcīnīja 4 zelta medaļas.

Uzvarētāju vidū ir arī starptautisku turnīru dalībnieki. Piemēram, Dagnija Ciematniece uzstādīja personisko rekordu, pārlecot 1,72 metrus. Tādējādi sportiste tika atzīta par vienu no 10 labākajām augstlēcējām Eiropas jaunatnes olimpiādē. Eiropas kadetu čempionātā cīkstonis Jevgenijs Zalivskis izcīnīja 5.vietu, bet Jekaterina Jermaļonoka kļuva par Eiropas čempioni brīvajā cīņā sievietēm. Viņa atzīst, ka uzvara Latvijas olimpiādē bija viegla.

Pašvaldība no savas puses pateicās sportistiem par viņu veikumu un pasniedza naudas balvas Latvijas jaunatnes olimpiādes zelta medaļu ieguvējiem un viņu treneriem. Saskaņā ar pilsētas Domes deputātu lēmumu šim mērķim tika paredzēti 5 750 eiro.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!