Liepājas mērs Uldis Sesks vizītē Daugavpilī Pilsētas ziņas

131

Piektdien, 7.augustā Daugavpili neoficiālā īslaicīgā vizītē viesojās Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks. Viesis no pilsētas, kurā piedzimst vējš, kā Liepāju dēvē Latvijā, tikās ar Daugavpils mēru Jāni Lāčplēsi, iepazinās ar mūsu pilsētas pārvaldes struktūru, problēmām, ar ko nākas sastapties ikdienā, un gūtajiem panākumiem. Kas interesēja viesi no Kurzemes Daugavpilī?

Liepāja ir trešā lielākā Latvijas pilsēta, kas vienmēr tiecās būt otrā. Osta, kur darbojas speciālā ekonomiskā zona ar nodokļu atvieglojumiem, labas tūrisma perspektīvas tas viss sekmē pilsētas attīstību. Tomēr uzņēmuma “Liepājas Metalurgs” bankrots, ekonomiskās sankcijas un zaudējumi zivju pārstrādes jomā ievērojami sarežģīja ekonomisko situāciju. Bezdarba līmenis, kas ir tāds pats kā pie mums, veicina iedzīvotāju skaita samazināšanos.

Līdzīgi kā Daugavpilī, arī Liepājā veido industriālās zonas potenciālo investoru piesaistei. Svarīga ir darbinieku izglītība, tāpēc abu pilsētu mēri apciemoja Daugavpils Universitāti, kur interesējās par speciālistu sagatavotību. Jaunajā laboratoriju korpusā viņi tikās ar Latvijas izglītības un zinātnes ministri Mārīti Seili. Ir jāatzīmē, ka nākamajā mācību gadā studentu skaits Daugavpils Universitātē tikai pieaugs. Ar 1.septembri tiks ieviests jauns augstskolu finansējuma modelis, kas tapa sadarbībā ar Rektoru padomi. Sistēmas mērķis ir zinātnisko pētījumu atbalsts, par gūtajiem panākumiem tiks piešķirtas piemaksas. Jautājums ir par to, vai valstij pietiks finanšu līdzekļu veiksmīgai modeļa ieviešanai.

Uldis Sesks un Jānis Lāčplēsis pārstāv savas pilsētas vienā no ietekmīgākajām pašvaldību organizācijām Latvijas Lielo pilsētu asociācijā. Tikšanās ar valdību runā par to, ka reģioniem ir jābūt lielākai ietekmei Eiropas Savienības projektu realizēšanā, lai panāktu vienmērīgāku Latvijas novadu attīstību.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!