Daugavpils bērnu nometnēs sākas otrā maiņa Pilsētas ziņas

96

Kā vasarā pavada laiku Daugavpils bērni? Lai uzzinātu pašu bērnu, viņu vecāku un pedagogu viedokli šajā jautājumā, mērs Jānis Lāčplēsis un pilsētas domes izpilddirektore Inga Goldberga atlika savus ikdienas darbus un devās turp, kur pašlaik kūsāt kūsā jautrība.

Vispirms viņi apmeklēja nesen atklāto bērnu centru „Zili brīnumi”. Kā pastāstīja darbinieki, vidēji dienā šeit ierodas 100 – 120 apmeklētāji. Bērni nevis vienkārši rotaļājas, bet viņiem nākas pastāvīgi atbildēt uz jautājumu „kāpēc”? Šeit tiek attīstīta fantāzija un zinātkāre, ieaudzināta tiekšanās pēc zināšanām. Pašvaldības vadītājiem pastāstīja par nākotnes plāniem.

Poļu kultūras centrā bija pārsteigti par negaidīto vizīti, taču labprāt parādīja un pastāstīja, ar ko nodarbojas bērni nometnē ar nosaukumu „Poļu namiņš”.

Šeit bērni ne tikai rotaļājas, liela uzmanība tiek veltīta radošo spēju attīstīšanai. „Šodien uz skatuves – pasaulslavens mākslinieks!”. Titulam ir jāatbilst... Bērns mācās piesaistīt publikas uzmanību, pareizi uzvesties auditorijas priekšā.  Dzīvē tas noderēs.

Bet Saules skolas nometnei ir sporta novirziens. Diena sākas ar rīta rosmi, bet vēlāk – kustīgas spēles, sacensības, stafetes.

Daugavpilī šajā vasarā darbojas divdesmit bērnu nometnes, ko organizē Jaunatnes departaments. Tajās ir pierakstījušies 850 bērni. Gandrīz puse no bērniem jau pavadīja nometnē pirmo brīvlaika mēnesi. Vecāki maksā tikai par trīsreizēju ēdināšanu, visus pārējos izdevumus, tai skaitā par autobusu un ekskursiju, ir uzņēmusies pašvaldība.

Pilsētas domes priekšsēdētājs uzskata, ka jāparūpējas par to, lai katrs bērns arī pēc vasaras nometnes varētu turpināt nodarboties ar to, kas viņam iepatikās, jāattīsta un jāpadara maksimāli pieejami dažādi pulciņi un sporta sekcijas.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!