Goda daugavpiliešu apbalvošana Pilsētas ziņas

111

5. jūnijā Daugavpils Kultūras pili piepildīja īpaši svinīga atmosfēra. Foajē valdīja rosība, smaržoja pēc ziediem, cilvēku sejas rotāja smaids. Bija acīmredzams, ka viņi priecājās satikt senus draugus un kolēģus. Tas ir pašsaprotami, jo ne katru dienu izdodas redzēties un gūt prieku no satikšanās. It sevišķi tik nozīmīgā pasākumā. Goda daugavpiliešu apbalvošanas ceremonija tiek rīkota reizi piecos gados Daugavpils jubilejas svinību laikā. Šogad pilsēta svin savu 740. dzimšanas dienu. Uzrunājot klātesošos, Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis uzsvēra, ka tikai radošā enerģija var radīt brīnumus. Pateicoties cilvēku entuziasmam un strādīgumam, pilsēta dzīvo un attīstās. Tituls „Goda daugavpilietis” ir piešķirts 46 cilvēkiem. Šodien šis saraksts tika papildināts ar vēl 6 pazīstamu cilvēku vārdiem. Ar viņiem nav nepieciešamības iepazīstināt tuvāk, jo kurš gan nepazīst Jevgeņiju Timošenko, kurš izveidoja un 27 gadus vadīja Krievu liceju. Daudzus gadus licejs ir valsts labāko vispārizglītojošo skolu sarakstā. Tajā viņš redz ne tikai savus, bet arī visa skolas kolektīva nopelnus.

Pilsētniekiem labi zināma ir arī Genovefa Barkovska. Vēstures doktore, grāmatu un neskaitāmu rakstu par Daugavpils un Latgales vēsturi autore, nenogurdināma pētniece, latviešu biedrības priekšsēdētāja, Latviešu mājas dibināja un vadītāja. Viņai joprojām ir daudz plānu un cerība par labāku nākotni.

Arī Alekseju Vidavski visi lieliski pazīst. Pilsētas pašvaldības ilggadējais vadītājs, divreiz tika ievēlēts par Latvijas Saeimas deputātu, ir apbalvots ar „Tautu Draudzības” un „Goda Zīmes” ordeni. Dzimtajai pilsētai viņš novēl tālāku attīstību un uzplaukumu.

Goda daugavpiliešu vidū ir arī profesors, bioloģijas, psiholoģijas un pedagoģijas doktors, Latgales zoodārza dibinātājs un vadītājs Mihails Pupiņš, Latvijas Poļu savienības un Daugavpils biedrības „Promeņ” priekšsēdētājs Rišards Stankevičs, vadošais mašīnbūves un dzelzceļa transporta speciālists, Daugavpils tehnikuma direktora vietnieks Valērijs Jegorovs. Lielais apsveicēju skaits ir labākais pierādījums apbalvoto daugavpiliešu nopelniem. Balvu „Par mūža ieguldījumu” saņēma ilggadējais pilsētas sporta dzīves organizators Vilhelms Stepanovs.

Lieliska dāvana bija svētku koncerts ar Intara Busuļa un Abonementa orķestra piedalīšanos.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!