Poļu folkloras festivāls turpinājās trīs dienas Pilsētas ziņas

89

Septīto reizi Daugavpilī norisinājās Latgales poļu Starptautiskais folkloras festivāls.
Pirmo reizi šāds salidojums tika rīkots 2004. gadā.  Tā bija Poļu kultūras centra iniciatīva. Kopš tā laika reizi divos gados Daugavpilī pulcējas kolektīvi no Polijas, Latvijas, Lietuvas un citām valstīm. Koncerti notika Vienības laukumā, Daugavpils novada Kultūras centrā un Poļu ģimnāzijā.
Poļu folkloras festivāla rīkošanas laiks ir piesaistīts nozīmīgiem datumiem. Ārpus Polijas valsts dzīvo aptuveni 20 miljoni poļu. Saviem tautiešiem Polijas Republikas valdība ir iedibinājusi svētkus, kurus  svin 2.maijā - Vispasaules ārpus Polijas dzīvojošo poļu diena. Šī diena ir arī Polijas valsts karoga diena.
Eva Dembska, Polijas Republikas vēstniece Latvijā.
Polija sniedz gan materiālo, gan morālo un garīgo atbalstu poļu identitātes saglabāšanai. Un ne tikai Daugavpilī, kur ir vislielākā poļu kopiena, bet arī Rīgā, Rēzeknē un citās pilsētās. Pirmkārt,  mēs rūpējamies par to, lai attīstītu poļu valodu, kultūras tradīcijas un saikni ar Poliju.
3. maijā tiek svinēta Polijas konstitūcijas diena, kas bija pirmā Konstitūcija Eiropā un otrā pasaulē. Šajā dienā festivāla dalībnieki  nolika ziedus pie pieminekļa poļu karavīriem, kas krita Daugavpils atbrīvošanas  kaujās no lieliniekiem  1919. – 1920. gadā. Brāļu kapos tika apbedīti 237 pirmās poļu Leģiona brigādes karavīri. Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis savā uzrunā uzsvēra to, ka tiek veicināta gan kultūras, gan biznesa saikne starp Poliju un Latviju. Pilsētai, kurā dzīvo Latvijā  lielākā  poļu kopiena, tas ir pašsaprotami.
Festivāls noslēdzās ar Varšavas ielas svētkiem. Poļu svētkus šajā ielā sāka svinēt vēl pagājušā gadsimta 30. gados. Tradīcija turpinās.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!