Daugavpils domes un Latvijas Nacionālās operas vadība apsprieda sadarbības iespējas Pilsētas ziņas

102

9. aprīlī Daugavpilī darba vizītē ieradās Latvijas Nacionālās operas valdes pārstāvji. Ar Latvijā vienīgo operas un baleta teātri Daugavpils Latviešu kultūras centrs sadarbojas jau ilgu laiku un šī sadarbība ir bijusi veiksmīga. Uz Vienības nama skatuves notiek Nacionālās operas un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra solistu koncerti. Klasiskās mākslas mīļotājiem ir labi pazīstami tādi mūsu pilsētā dzimušu spīdošu mākslinieku vārdi kā Ilona Bagele un Rihards Mačanovskis. Publika ar aplausiem sagaida Olgas Jakovļevas, Diānas Silovas, Armanda Siliņa, Andra Ābelītes un citu izcilu dziedātāju un muzikantu uzstāšanos. Pirms dažiem gadiem, pēc ilgāka pārtraukuma, uz Kultūras pils skatuves uzstājās teātra baleta trupa ar izrādi „Gaišais strauts” ar Dmitrija Šostakoviča mūziku. Taču pēc Latvijas Nacionālās operas vadības domām, šobrīd ir pienācis laiks piedāvāt daugavpiliešiem un pilsētas viesiem pilnvērtīgas oriģinālās izrādes. Vispirms viņi apskatīja Vienības nama, Daugavpils teātra un Kultūras pils skatuves.

Pilsētas dome, savukārt, ir ieinteresēta popularizēt klasisko mūziku kā augstas kultūras paraugu. Sevišķi ņemot vērā to, ka ir pieprasījums. Problēma ir naudā. Jo opera, balets un simfoniskie koncerti ne vienmēr pulcē pilnu zāli ar skatītajiem, īpaši tad, ja šī zāle ir ļoti liela, tāpēc bieži vien ieņēmumu no biļešu pārdošanas nepietiek, lai segtu visus izdevumus. Orķestru un baleta trupu uzstāšanās ar lielu izpildītāju skaitu parasti tiek dotēta no valsts vai pašvaldības puses. Daugavpils administrācija ir gatava spert pirmo soli šajā virzienā.

Pēc tikšanās ar pilsētas mēru abu pušu pārstāvji uzsāks darbu pie sadarbības līguma  teksta sagatavošanas. Skatītajiem var tikt piedāvāts apmeklēt vienu operu, vienu baletu un vienu klasiskās mūzikas koncertu par pieņemamām cenām. Nav izslēgts, ka Latvijas Nacionālā opera iepriecinās daugavpiliešus jau šajā pilsētas jubilejas gadā. Iespējamais vienošanās parakstīšanas  laiks - 2015. gada jūnijs.

 

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!