Ar pilsētnieku palīdzību pašvaldības policija aiztur pērnās zāles dedzinātājus Pilsētas ziņas

111

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aizvadītajā nedēļā saņēma aptuveni 150 izsaukumus dienā un lielākā daļa no tiem  saistīti ar pērnās sausās zāles dedzināšanu. Ugunsdzēsēji Latgalē arī strādā saspringtā režīmā. Reizēm uguns, kas sākumā jautri lēkā pa zāles stiebriem, pārvēršas ugunsgrēkā, kas iznīcina gan saimniecības ēkas, gan mājas. Bet viss sākas ar kūlai neapdomīgi pieliktu sērkociņu.
Starp citu, sods par šādu pārkāpumu sasniedz no 180 līdz 700 eiro. Taču noskaidrot dedzinātājus nav tik vienkārši. Tomēr, pēdējo dienu laikā pašvaldības policijai izdodas aizturēt uguns mīļotājus burtiski pārkāpuma izdarīšanas vietā. Viens no tiem, kas nofotografēja zāles aizdedzināšanu un palīdzēja novērst kārtējo ugunsgrēku, ir Ņikita Pipčenko. Viņu uzaicināja uz pašvaldības policijas darba sanāksmi, lai apspriestu to, kā kārtības ieviešanai piesaistīt pašus pilsētniekus.
Sanāksmē runāja par to, ka līdz ar video novērošanas sistēmas attīstību arvien biežāk izdodas veikt operatīvu rīcību vandālisma un citu pārkāpumu gadījumos. Taču ieviest kārtību bez iedzīvotāju palīdzības nav iespējams.
Ņikita Pipčenko ir no tiem cilvēkiem, kas nav vienaldzīgi. Viņš ir izveidojis mājas lapu, kurā tiek fiksēti ziņojumi par bedrēm uz ceļiem, par brāķi celtnieku darbā. Bet pēc tam var redzēt, vai trūkumi tika novērsti. Tagad projekts paplašinās. Tas sauksies „Tautas info”. Ziņojumus par stihiskām izgāztuvēm, par vadītājiem, kas izkrauj atkritumus mežos, Ņikita nodos  pašvaldības policijai. Pēc viņa domām, aktīvu cilvēku kļūst arvien vairāk.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!