Daugavpiliete Jevgeņija Kuznecova atzīmēja 100 gadu jubileju Pilsētas ziņas

101

Ne tikai svētkos, bet arī ikdienā Jevgeņiju Kuznecovu bieži apmeklē gan radi, gan bijušie kolēģi, gan ģimenes draugi. 11. decembrī   Jevgeņijas  dzīvoklī pulcējās īpaši daudz cilvēku, jo viņai šajā datumā ir liela jubileja – aprit 100 gadi.  Apsveikt jubilāri ieradās arī Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.
Jevgeņija bija  dzimusi inteliģentu  ģimenē.   Māte mācījās Cēlo jaunavu institūtā Pēterburgā, tēvs strādāja par grāmatvedi. Viņš gribēja, lai meita kļūtu par provizori, bet Jevgeņijai patika lasīt grāmatas. Tolaik augsti vērtēja arodizglītību un Kuznecova apguva virpotāja profesiju. Kara gados viņa strādāja rūpnīcā.
1947. gadā Jevgeņija atbrauca uz  Daugavpili, kur 6. vidusskolā strādāja   viņas māsa. Šajā skolā par bibliotekāri līdz pensijai strādāja arī Jevgeņija.
Kā stāstīja meita Tamāra, māmiņa vēl tagad min krustvārdu mīklas, skatās televizoru, lasa grāmatas.  Īpaši viņai patīk Sergeja Jeseņina dzeja.
Lielā ģimenē aug 6 mazbērni, 11 mazbērni un 6 mazmazmazberni. Ir par ko rūpēties pašai jubilārei un sajust arī tuvinieku atbalstu. 

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!