Daugavpils pašvaldība atbalstīja Ozolu godasardzes izveidi Likteņdārzā Pilsētas ziņas

115

Daugavpils pilsētas dome atbalstīja nodibinājuma „Kokneses fonds” iniciatīvu Ozolu godasardzes izveidei Likteņdārzā, Koknesē. 9. augustā Daugavpils delegācija arī iestādīja koku.
 
Iespējams, ne visi pilsētnieki zina par šo projektu. Latvijas vēsture ir skarba. 20. gs. sāpju ceļi aiznesuši daudzus tālumā. Ne visi zina, kur ir viņu tuvinieku atdusas vieta. Tāpēc radās doma izveidot nevis memoriālu, bet  krāšņu dārzu, kur atcerēties savus tuviniekus. Dārzs izveidots pussalā pie Kokneses pils. Dizainu izstrādāja japānis Šunimio Masuno.
 
Galvenais dārza objekts ir amfiteātris- veidots no laukakmeņiem. Te ikviens var atnest laukakmeni no savas dzimtās puses, par piemiņu represētajiem. Gar amfiteātri stāv ozolu godasardze. Tagad te ir arī daugavpiliešu stādīts koks, par ko vēstīs uzraksts.
 
Likteņdārs ir tautas dāvana valstij 100 gadu jubilejā. Savu artavu ienesa arī Daugavpils pašvaldība.
 
Ozoli aug lēni, bet pamatīgi. Jau pēc pāris gadiem dārzs būs daudz kuplāks. Uz šejieni nogādās arī slavenos „runājošos akmeņus” Uz 9 laukakmeņiem projecējas cilvēku sejas, kas stāsta par Latviju. Atgādinām, ka Daugavpilī turpinās ideju konkurss par to, ko dāvināt savai valstij jubilejā.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!