Pilsētas centrā sākušies remontdarbi sakarā ar kanalizācijas kolektoru maiņu Pilsētas ziņas

117

Kohēzijas fonda līdzfinansēšanas projekta „Ūdensapgādes attīstība Daugavpilī, III etapa” rāmjos uzņēmums „Daugavpils Ūdens” pilsētas centrā sāka darbu veco kanalizācijas kolektoru nomaiņā pret jauniem.
Atgādināsim, ka pirmais un otrais projekta „Ūdensapgādes attīstība Daugavpilī” etaps, pateicoties kuram tika uzbūvēts jauns norobežojošais žogs, attīrīšanas iekārtas, nomainītas ūdens un kanalizācijas caurules, ļāva izpildīt ES prasības sakarā ar dzeramā ūdens kvalitāti un notekūdeņu attīrīšanu. Trešajā projekta etapā ir paredzēta jaunu ūdens un kanalizācijas vadu tīklu izveide. Izrādās, ka pilsētas centrā nav nomainīti visi vecie notekūdeņu kolektori. Un tikai tagad celtnieki veic veco notekūdeņu kolektoru rekonstrukciju pilsētas centrā.
Šajā objektā tiek plānots ievilkt jaunas caurules divu kilometru garumā. Salīdzinot ar to, ko būs jāizdara balstoties uz projektā paredzēto, tas ir nedaudz. Projekta ietvaros ir paredzēts ievilkt ūdens vadu tīklu 33 kilometru garumā un kanalizācijas tīklu 36 kilometru garumā. Viena lieta ir jaunu tīklu izveide, bet pavisam cita – veco kolektoru nomaiņa pret jauniem. Darbs ir sarežģīts, katrs no šiem diviem kilometriem izmaksās vairāk kā pusotru miljonu eiro.
Darbi sakarā ar kanalizācijas kolektoru nomaiņu sākās centrālajā parkā. Ne visai patīkami tiem, kas pastaigājas, atpūšas parkā, bet toties netraucē satiksmei. Rekonstrukcijas shēma ietver sevī virkni ielu, tajā skaitā Rīgas ielas daļu no Vienības laukuma līdz Muzeja ielai. Vai atkal tiks lauzts tas, kas nesen tika uzbūvēts? Izrādās, ka šajā posmā tiks pielietota jauna tehnoloģija. Caurules ir tā izveidotas, ka tās var ievietot, neuzlaužot ceļu. Tiek plānots, ka visi pamatdarbi tiks pabeigti līdz šī gada rudenim. Bet līdz nākošā gada maijam tiek plānots labiekārtot teritoriju un pilnībā pabeigt projektā paredzēto.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!