Pilsētas futbola infrastruktūra uzlabojas (VIDEO) Pilsētas ziņas

116

Futbola stadionā, kurš atrodas Esplanādē, darbi rit pilnā sparā. Vēl pagājušajā gadā, kad tika noņemts nokalpojis mākslīgais segums, saprata, ka gumijas pamats zem tā arī kļuvis nederīgs. Tika pieņemts lēmums veikt laukuma kapitālo remontu. Vienošanās ar Futbola federāciju paredz cietās pamatnes sagatavošanu pašvaldības spēkiem, darbus gumijotā slāņa un mākslīgā seguma noklāšanā finansē pati Federācija.


Daugavpils futbola skolai šis stadions nepieciešams kā gaiss. Pašlaik treniņi notiek Celtniekā un skolu sporta laukumos. Šīs infrastruktūras pilnvērtīga treniņu procesa organizēšanai nepietiek.
Paralēli cietā seguma pilnveidošanai rit gumijotā slāņa noklāšana. Granulas tiek sajauktas ar līmi un tiek klātas ar speciālas iekārtas palīdzību. Process atgādina asfalta klāšanu, prasa akurātību un precizitāti, jo segumam ir jāatbilst Federācijas ļoti augstajiem standartiem. Ja laika apstākļi nepievils, bet tehnoloģijas ievērošanai ir jābūt siltam un sausam laikam, stadiona rekonstrukcijas darbus pabeigs līdz jūnija sākumam.
Pilsētā būs vēl viens sporta infrastruktūras objekts – futbola laukums Ruģeļos. Tā būvniecība jau uzsākta. Uzņēmums ,,LabiekārtošanaD” veica sadalīšanu un sāka grants izņemšanu. Laukuma izmēri ir 40 uz 60. Laika ierobežojumu tā izmantošanā nebūs, dotais objekts būs pieejams visiem interesentiem. Bez tam blakus parādīsies arī sporta komplekss ar ielu trenažieriem.
Zālāju sola uzlikt mākslīgo, tā kvalitātei tiks izvirzītas īpašas prasības, lai kalpotu ilgāk.
Daugavpils pilsētas domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!