Notika pirmā partneru tikšanās ES projekta EUCIDIN ietvaros Pilsētas ziņas

468
Notika pirmā partneru tikšanās ES projekta EUCIDIN ietvaros

Daugavpils pilsētas dome kopā ar Koridalas (Korydalla) pašvaldību Grieķijā (vadošais partneris) Eiropas Savienības programmas „Eiropa pilsoņiem” 2.darbības  „Demokrātiskā iesaistīšanās un sabiedriskā līdzdalība” ietvaros, īsteno projektu „EU city digital strategies for immigrants integration” EUCIDIN (“ES pilsētu digitālās stratēģijas imigrantu integrācijai”). Projektā ir iesaistīti 15 partneri no 8 valstīm: Itālijas, Rumānijas, Beļģijas, Latvijas, Polijas, Kipras un Bulgārijas. Projekta mērķis ir veicināt imigrantu, patvēruma meklētāju  atzīšanu un nepieļaut nosodīšanu, kā arī sekmēt starpkultūru dialogu un savstarpējo saprašanos un sekmēt pašvaldības pakalpojumu pieejamību pilsētas iedzīvotājiem.

Projekta ietvaros no šī gada 27. līdz 29. septembrim tika organizēta Starptautiskā projekta partneru tikšanās Koridalas pašvaldībā Grieķijā, kur tika pārstāvēta arī Daugavpils pilsētas dome. Tikšanās laikā dalībniekiem bija iespēja apmeklēt Eleonas bēgļu nometni Atēnās, lai iepazītos ar dzīves un sadzīves apstākļiem tajā, piedāvāto palīdzību un iespējām bēgļiem, kā arī, lai tiktos ar darbiniekiem, kas ikdienā strādā ar bēgļu uzņemšanu un integrēšanu. Koridalas un Atēnu pašvaldību darbinieki dalījās savā pieredzē par integrācijas jautājumiem pašvaldībās. Notika arī Skype konference ar UNICEF pārstāvi Atēnās ar iespēju diskutēt par projekta partneriem aktuāliem jautājumiem. Tika izrunāti projekta mērķi, uzdevumi un sasniedzamie rezultāti, kā arī turpmākās aktivitātes, lai veiksmīgi īstenotu projektu.

Kopumā tika secināts, ka visām dalībvalstīm un pilsētām ir aktuāla sabiedrības līdzdalība, sadarbība un imigrantu integrācija. Īstenojot šo projektu, iesaistītās pilsētas sekmēs starptautisko sadarbību un veicinās to atpazīstamību, kā arī sekmēs vietējo iedzīvotāju un imigrantu izpratni par ES iespējām un sniegtajām priekšrocībām.

Projekts tiek finansēts no Eiropas Savienības programmas „Eiropa pilsoņiem” līdzekļiem. Īstenošanas termiņš: 10.07.2017.- 31.05.2019.

 

Informāciju sagatavoja J.Ūzuliņa

Jolanta.uzulina@daugavpils.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!