Izsludināts Latvijas valsts simtgadei veltītā pieminekļa metu konkurss Pilsētas ziņas

73

2018.gada 18.novembrī Latvijas valsts svinēs savu simtgadi. Domājot pat Latvijas simtgades svinībām Daugavpils latviešu biedrība nāca ar ideju veidot pieminekli, kas simbolizētu Latvijas valstiskumu. Šo iniciatīvu atbalstīja Daugavpils pilsētas un novada pašvaldības, kā arī citas mūsu pilsētā darbojošās nacionālās kultūras biedrības. Ieceres īstenošanai 2013.gadā tika izveidota biedrība “Latvija 100”. Biedrība ir jau organizējusi konkursu un saņēmusi iedzīvotāju priekšlikumus par pieminekļa ideju. Daugavpils pilsētas domes pilsētbūvniecības un vides komisijā ir skatīts jautājums par pieminekļa atrašanās vietu. Pašlaik izstrādāts Latvijas valsts simtgadei veltītā pieminekļa metu  konkursa nolikums.  Konkurss tiek izsludināts ar 16. oktobri.

 Konkursa mērķis  – rast iespējami labāku māksliniecisku risinājumu Latvijas valsts simtgades piemineklim - piemiņas objektam, kas  iemūžina Latvijas tautai tik svarīgu notikumu kā valsts izveidošanu. Biedrība aicina objektam izvēlēties moto „SAULES MŪŽU LATVIJAI”, kas atspoguļo gan saikni ar pagātni, gan nākotnes redzējumu, kā arī pieļauj plašas interpretācijas iespējas, izvēloties gan tradicionālus, gan mūsdienīgus izteiksmes līdzekļus.

  Diskusiju rezultātā no vairākām iespējamām piemiņas objekta atrašanās vietām tika izvēlēts Vienības dārzs – apstādījumi kvartālā starp Vienības, Parādes, Teātra un Rīgas ielām, kas atrodas tieši pretī Vienības laukumam. Kvartāls atrodas uz Daugavpils vēsturiskā centra ass, starp Vienības laukumu un Dubrovina parku. Šo piemiņas objekta atrašanās vietu Vienības dārzā atbalstījusi Daugavpils pilsētas domes Pilsētbūvniecības  un vides komisija, bet 2015.gada 24.septembrī Daugavpils pilsētas dome.

Metus var iesniegt Daugavpils Dome K. Valdemāra ielā 1 līdz 15. decembrim.

 

KONKURSA NOLIKUMS

Visi konkursa metariali apskatāmi sadaļā “KONKURSI” 

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!