Daugavpils jau gatavojas Ziemassvētkiem (VIDEO) Pilsētas ziņas

73

„Gatavo ragavas vasarā”. Saskaņā ar šo tautas gudrību pilsētas svētku noformējuma koncepcijas apspriešana pašvaldībā sākās jau pirms vairākiem mēnešiem. 15. oktobrī notika kārtējā speciālistu sanāksme, kuras laikā bija iespējams klātienē apskatīt dažas ziemas rotājumu detaļas, kā arī aplūkot dažu mākslas projektu skices.

Pasākumu norises centrālā vieta vienmēr bija Vienības laukums. Neatklāsim visus svētku noformējuma noslēpumus. Ziemassvētku egle un Rūķīšu namiņš, protams, joprojām priecēs pieaugušos un bērnus. Bet to, vai šogad būs slidotava, cik karuseļu un kur tie tiks uzstādīti, uzzināsim pēc desmit dienām, kad būs zināmi izsludinātā slidotavas nomas konkursa rezultāti. Galvenais jautājums: vai Dome piekritīs šīs izklaides izmaksām, jo šogad ir izvirzīti jauni nosacījumi?

Uzņēmums „Labiekārtošana-D” sanāksmē prezentēja Ziemassvētku noformējuma kompozīcijas variantu. Šādi rotājumi parādīsies Rīgas ielā.

Apspriešanas laikā tika runāts par to, ka ir nepieciešams izrotāt ne tikai centrālo laukumu, bet arī citas vietas pilsētā. Jauni dekoratīvie elementi parādīsies pie dzelzceļa stacijas. Arī Dubrovina parkā tiek plānots izveidot gaismas kompozīciju, lai arī šeit varētu pastaigāties ziemas vakaros. Tiks izrotāti pilsētas mikrorajoni, tomēr daudz kas ir atkarīgs no pašu iedzīvotāju aktivitātes. Pašvaldība plāno iesaistīt svētku noformējuma veidošanā pilsētas uzņēmumus un iestādes.

Katrs no mums var piedalīties pilsētas izrotāšanā. Virtenes uz balkoniem vai skaista lampa logā dos papildus gaismu gada tumšajā laikā.

 

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!