Pilsētas meži nav domāti automašīnām (VIDEO) Pilsētas ziņas

89

Pēdējo gadu laikā Daugavpils ceļu infrastruktūra piedzīvoja iespaidīgas pārmaiņas – uzbūvēti jauni un remontēti vecie ceļi, aizvien mazāk kļūst gruntsceļu. Bet tomēr vēl aizvien to ir daudz. Komunālo pakalpojumu nodaļas darbinieki cenšas nodrošināt to pienācīgu uzturēšanu, greiderēšanu.

Greiderus izmanto arī meža ceļu izlīdzināšanai. Īpašu uzmanību pievērš iebrauktuvēm ciematos, vasarnīcu ciemiem, kā arī gruntceļiem, kurus izmanto glābēji un ugunsdzēsēji. Iestājoties siltajam laikam, pašvaldības speciālistiem ir jāglābj meži un citas atpūtas vietas no dažādu veidu pārkāpējiem, starp kuriem bieži ir transporta līdzekļu īpašnieki.  . Piemēram, netālu no atpūtas vietas pie avotiņa Mežciemā, Daugavas krastā, ir ierīkota arī autostāvvieta, bet, neskatoties uz to, daudzi atpūtnieki brauc līdz pašam avotam. Latvijas normatīvie akti savukārt aizliedz vai ierobežo braukšanu pa mežiem un transportlīdzekļu atrašanos mežos ārpus ceļiem

Stropu aktīvās atpūtas sporta trase ir norobežota, ceļa zīmes un barjeras aizliedz transportlīdzekļu izmantošanu šajā teritorijā, taču ne visi autobraucēji ievēro noteikumus. Līdzīgi notiek arī pilsētas pludmalēs. Par minēto noteikumu neievērošanu draud administratīvais sods. Pilsētas pašvaldība ir apņēmusies samazināt šādu pārkāpumu skaitu.

Diemžēl fiziski nav iespējams vienlaikus uzraudzīt visas zaļās zonas, tāpēc aicinām transportlīdzekļu īpašniekus rīkoties pēc labākās sirdsapziņas.


Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!