Šogad Daugavpils pašvaldība realizē divas jauniešu nodarbinātības programmas (VIDEO) Pilsētas ziņas

683

Daugavpilī jau vairākus gadus tiek realizēta pilsētas jaunatnes vasaras nodarbinātības programma skolēniem vecumā no 13 līdz 19 gadiem. Šogad programmas uzturēšanai pašvaldība piešķīra ap 200 tūkstošiem eiro. Pašlaik rit piektā, priekšpēdējā maiņa, katra no kurām ilgst 10 dienas. Programmas ietvaros 1 085 skolēni ir nodarbināti pašvaldības iestādēs un uzņēmumos.

Pērn tika atjaunota Valsts nodarbinātības aģentūras jaunatnes vasaras nodarbinātības programma. Atšķirība ir tāda, ka nodarbināti ir jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem viena mēneša garumā, algu nodrošina Valsts aģentūra un vietējais darba devējs. Šogad Pilsētas Dome pirmo reizi tika pieteikta par vienu no iespējamajiem darba devējiem, atbalstot jauniešus darba pieredzes meklējumos.

Jaunieši strādā pašvaldības iestādēs, kur pēc darbmācības viņiem tiek uzticēti darbi, kas prasa lielāku atbildību. Piemēram, Izglītības pārvaldei ir nepieciešama lokālā kartotēka.

Cietokšņa teritorijā darbu veic abu programmu nodarbinātie. Ar laiku jaunieši iemācās pielietot noteikto inventāru, piemēram, tie, kas izgāja apmācības, tagad izmanto tehniskos darbarīkus.

Ja Valsts nodarbinātības programma turpinās pastāvēt, Daugavpils pašvaldība ir ieinteresēta iesaistīties arī turpmāk. Taču diemžēl ir jāatzīst, ka darba koordinatoriem ne vienmēr izdodas pareizi organizēt jauniešu darbu tā, lai neviens negarlaikotos. Jauniešiem ir iepriekš jānoskaidro darba plāns. 

 

 

 

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!