Orientēšanās sacensībās pārliecinošu uzvaru guva Latvijas sportisti (VIDEO) Pilsētas ziņas

147

1. un 2. augustā Ruģeļu meža masīvā notika orientēšanās sporta Latvijas Kausa izcīņas sacensības “Vasaras izaicinājums”. Pasākumu organizēja Latvijas orientēšanās federācija (LOF), orientēšanās klubs “Stiga” un Daugavpils pilsētas Sporta pārvalde. Paralēli norisinājās arī Latvijas velo orientēšanās čempionāts.

Kopumā piedalījās 300 sporta piekritēju no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas un Šveices.

Orientēšanās sacensības parasti tiek rīkotas mežos vai parkos. Ruģeļu meža masīvā sacensības notiek ne pirmo reizi, organizatori norāda, ka šī vieta atbilst visiem izvirzītajiem kritērijiem.

Skrējiena dalībniekus iedalīja 42 vecuma grupās, kas pēc tam ar kartes un kompasa palīdzību meklēja norādītos kontrolpunktus. Orientēšanās sportā augstu vērtē dalībnieku apķērību, fiziskās iemaņas un radošumu.

Latvijas velo orientēšanās čempionāts notika  9 vecuma grupās. Vīriešu elites grupā pieteicās 40 dalībnieku, bet sieviešu elitē startēja 25 dalībnieces. Trase tika ierīkota uz ceļiem un takām, kuras kartē tika atzīmētas dažādi – pamatojoties uz trases sarežģītību. Elites grupā pārliecinošu uzvaru guva Latvijas sportisti. Sacensību organizatori aicina visus interesentus uz 3.Orientēšanās festivālu, kas norisināsies septembrī.

Orientēšanās festivāls norisināsies 12.septembrī Daugavpils skulptūru parkā Rīgas un Mihoelsa ielas krustojumā. Papildus informācija būs pieejama Pilsētas Domes mājaslapā.

 

 

 

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!