Sociālo lietu pārvaldē veiksmīgi noritēja e-pakalpojumu popularizēšanas kampaņa „Dienas bez rindām” Pilsētas ziņas

99
Sociālo lietu pārvaldē veiksmīgi noritēja e-pakalpojumu popularizēšanas kampaņa  „Dienas bez rindām”

No 14. līdz 21. maijam visā Latvijā pirmo reizi notika pasākums „Dienas bez rindām”, kuru iniciēja valsts. Tajā piedalījās vairāk nekā 80 valsts un pašvaldību iestādes, kuras sniedza  konsultācijas iedzīvotājiem par e-pakalpojumu lietošanu, lai turpmāk saziņa ar valsti notiktu ātrāk un ērtāk. Kampaņā „Dienas bez rindām”, kuras mērķis ir mudināt sabiedrību izvēlēties e-pakalpojumus kā primāro saziņas veidu ar valsti   aktīvi piedalījās arī Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvalde.

Nedēļas laikā  ap 300 Sociālo lietu pārvaldes klienti un darbinieki saņēma  individuālas un grupu konsultācijas, un praktisku palīdzību e-pakalpojumu izmantošanā.

14.-21.maijā notika vairākas sanāksmes , kuru laikā Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes nodaļu un struktūrvienību vadītāji,  darbinieki un, pirmkārt, klienti tika iepazīstināti ar  ievietoto Pārvaldes mājaslapā www.soclp.lv  informāciju klientiem par sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības saņemšanas iespējām, par nodaļu un struktūrvienību darbību  un kontaktinformāciju,  par visiem Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes publisko pakalpojumu aprakstiem  vienotajā Publisko pakalpojumu katalogā Valsts portālā www.latvija.lv  , par iespējām SLP klientiem izmantot gan tos, gan arī valsts piedāvāto e-pakalpojumu  klāstu, lietojot Sociālo lietu pārvaldes mājaslapas attiecīgās  sadaļas Publiskie pakalpojumi un   E-pakalpojumi (A-Z VALSTS IESTĀŽU E-PAKALPOJUMI ). Tika sniegta informācija par personas apliecības (eID kartes), e-paraksta saņemšanas un lietošanas kārtību, par to, kas ir e-paraksts un kur tas var noderēt,  un  kā sākt lietot e-pakalpojumus. Sociālo lietu pārvaldes Infopunktā Vienības ielā 8 bezmaksas Interneta pieejas punktā  klientiem bija iespēja praktiski iemācīties lietot SLP mājas lapu www.soclp.lv  un ievietotos tur e-pakalpojumus. Bet 21. maijā  Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas dienas centrā  Liepājas ielā  4 notika apmācošās nodarbības „Kā lietot planšetdatoru?” 20 Latvijas multiplās sklerozes asociācijas Daugavpils nodaļas biedriem. Nodarbības  Sociālo lietu pārvalde organizēja kopā ar Latgales centrālo bibliotēku.

  Kampaņas „Dienas bez rindām” tikšanās notika Sociālo lietu pārvaldē Vienības ielā 8, Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas dienas centrā un Aprūpes mājās birojā Liepājas ielā  4, Sociālajā mājā Šaurā ielā 28, Dienas aprūpes centrā personām ar garīga rakstura traucējumiem Arhitektu ielā 21. Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvalde popularizēs valsts un pašvaldību  e-pakalpojumus arī turpmāk, ārpus kampaņas  „Dienas bez rindām”. Tuvākās tikšanās notiks 25. maijā NVO padomes “Varavīksne” biedriem.

Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes galv. speciālists starptautiskās sadarbības un sabiedrisko attiecību jautājumos Marina Gorkina.

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!