Daugavpils 3.vidusskola ir starp 100 Latvijas skolām, kuras aprobēs kompetenču pieeju mācību saturā Izglītības ziņas

511

Valsts izglītības satura centra (VISC) projekta Nr.8.3.1.1./16/I/002 “Kompetenču pieeja mācību saturā” mērķis ir radīt skolēniem labvēlīgus apstākļus dziļas izpratnes veicināšanai un prasmju attīstīšanai dažādos kontekstos, kā arī personības pilnveidei. Lai to realizētu, vispārējā izglītībā – bērniem un jauniešiem no pusotra gada vecuma līdz vidusskolai, tuvāko piecu gadu laikā tiks izstrādāts un pakāpeniski ieviests kompetenču pieejā veidots mācību saturs, galveno uzmanību pievēršot izmaiņām tieši mācību procesa organizēšanā.

VISC ir atlasījis 100 no 235 izglītības iestādēm, ko pašvaldības no visas Latvijas nominēja dalībai mācību satura aprobācijā projekta ietvaros. Mūsu Daugavpils 3.vidusskola ir starp tām. VISC sadarbība ar atlasītajām izglītības iestādēm sākās šī gada februārī. Skolas komanda piedalīsies mācībās divu gadu garumā un regulāri tiksies, lai kopīgi plānotu mācību darbu un mācību sasniegumu vērtēšanu saviem skolēniem, palīdzot viņiem attīstīt mūsdienu sabiedrībā nepieciešamās kompetences – kritiski domāt, sadarboties, patstāvīgi mācīties, prasmīgi izmantot informācijas un komunikāciju tehnoloģijas un citas. Skolas iesaiste aprobācijā ir ļoti nozīmīga, jo tiks pārbaudīta un novērtēta jaunās pieejas efektivitāte, vienlaikus noskaidrojot faktorus, kas sekmē vai kavē tās īstenošanu skolas līmenī, lai šo pieredzi varētu izmantot citās izglītības iestādēs.

Projekta ietvaros plānotas arī citas aktivitātes, lai šo mācīšanas pieeju pakāpeniski ieviestu visās izglītības iestādēs. Rudenī sāksies mācības izglītības iestāžu vadības komandām. Notiks semināri, konferences, tiks apzināti un popularizēti skolu labās prakses piemēri, veidotas e-mācības skolotājiem un digitālā mācību resursu krātuve.

Mūsu skolotājiem jau ir bagāta pieredze standartu aprobācijā un savas pieredzes popularizēšanā un tālāknodošanā ES fonda projektā „Dabaszinības un matemātika”, Inovatīvās pieredzes skolu tīklā un citos projektos. Piedaloties mācību satura aprobācijā, mēs panāksim, ka savā ikdienas darbā pedagogi izmantos 21.gadsimtam atbilstošas mācību metodes un tehnoloģijas.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 3.vidusskolas

direktora vietniece izglītības jomā

Natālija Petrova

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!