Daugavpilī septīto reizi izspēlēts Jauno Erudītu Kauss Izglītības ziņas

96
Daugavpilī septīto reizi izspēlēts Jauno Erudītu Kauss

Š.g. 23.martā Daugavpils Centra vidusskolā notika Daugavpils pilsētas integrētais konkurss „Jauno Erudītu Kauss 2017” 8.klašu skolēniem. Šogad konkursa organizatori –Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde sadarbībā ar Daugavpils Centra vidusskolu – erudīcijas sacensības veltīja Latvijas simtgades sagaidīšanai un izvirzīja mērķi paplašināt skolēnu redzesloku un padziļināt zināšanas par slavenām personībām 20.-21.gadsimtā Daugavpilī, Latgalē un Latvijā, kā arī pilnveidot informācijas analīzes un sadarbības prasmes.

Kopumā konkursā piedalījās 11 pilsētas skolu komandas. Tika izspēlēti 34 jautājumi par pasaulslaveniem Latvijas zinātniekiem, sportistiem, māksliniekiem, televīzijas sejām.

Spēle notika, izmantojot balsošanas pultis. Izglītojamo zināšanas izrādījās ļoti labas, un rezultāti bija tuvi, tāpēc tika izspēlēti pat papildjautājumi. Sīvā konkurencē 1.vietu un ceļojošo balvu „Jauno Erudītu Kauss 2017” ieguva Daugavpils 15.vidusskolas komanda „Riņķis”, 2.vietu dalīja Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja komanda „Stiprais piecinieks” un J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas komanda “Gudrinieki”, 3.vietu ieguva Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja komanda „Flowers” un Daugavpils Saskaņas pamatskolas komanda “100 procenti”.

Pēc spēles visas komandas un skolotāji no Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes saņēma pateicības rakstus par piedalīšanos, bet laureāti – balvas. Pateicamies visiem dalībniekiem par spēli un skolotājiem par ieguldīto darbu, sagatavojot komandas erudīcijas konkursam!

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
izglītības metodiķes,
konkursa „Jauno Erudītu Kauss 2017”
organizatores
Jeļena Azareviča,
Signita Gabrāne,
Ruta Puida

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!