Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” audzēknēm piešķirti Ministru kabineta Diplomi un naudas balvas Izglītības ziņas

148
Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” audzēknēm piešķirti Ministru kabineta Diplomi un naudas balvas

Latvijas komanda ar lieliskiem panākumiem startējusi Eiropas lielākajā un prestižākajā Eiropas jauno profesionāļu meistarības konkursā EuroSkills 2016, kas  no 1. līdz 3. decembrim norisinājās Gēteborgā, Zviedrijā. Konkursā sacentās  490 dalībnieki no 28 valstīm 35 profesijās. Viņu vidū bija arī divas Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” audzēknes.

 Godpilno otro vietu, saņemot sudraba medaļu, kā arī nomināciju Best of the Nation  Kate Stroža  startēja modes tehnoloģijās. Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas ”Saules skola” audzēkne, grafiskā dizainere Anete Aizbalte, saņēma medaļu par izcilību.  

 Latvijas komanda 28 valstu konkurencē pēc vidējo punktu skaita kopvērtējumā ieguva augsto un godpilno astoto vietu.

 Konkursu organizē WorldSkills Europe sadarbībā ar valsti, kurā sacensības notiek. Konkursa mērķis ir veicināt dalībvalstu sasniegumus profesionālajā izglītībā, celt profesiju un profesionālās izglītības prestižu un demonstrēt jauniešu izcilību. Konkurss EuroSkills notiek katru otro gadu, mijoties ar pasaules līmeņa konkursu WorldSkills. Iespēja startēt kādā no šiem konkursiem jauniešiem ir tikai reizi dzīvē.

 DDMV “Saules skola”

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!