Tematiska pēcpusdiena “Mūsu māmiņu hobiji” Izglītības ziņas

335
Tematiska pēcpusdiena “Mūsu māmiņu hobiji”

Katram cilvēkam ir savs hobijs – aizraušanās, kas nav saistīta ar darbu un sagādā patiesu prieku un gandarījumu. Cilvēki zīmē, kolekcionē markas, audzē zivtiņas, klausās mūziku, krāj kaktusus. Vārds “hobijs” ir cēlies no angļu valodas un nozīmē “aizraušanās”. Katram cilvēkam tas ir savs, tas nedod finansiālus ienākumus un slavu, tā ir nodarbošanās dvēselei.

Šī gada 9.martā mēs – pirmsskolēni, viņu mammas un skolotājas, devāmies aizraujošā ceļojumā uz audzēkņu mammu “Hobiju pasauli”. Ceļojot ar pasaku vilcienu, mēs paciemojāmies Tīrības valstī un Saldumu valstī, ieradāmies Ziedu Pļavā un Rokdarbu valstī, paciemojāmies pie Smilšu karalienes.

Tīrības valstī mamma Alla pastāstīja par savu hobiju – ziepju izgatavošanu. Bērniem bija iespēja salīdzināt svaigu augļu smaržu ar mammas gatavoto ziepju smaržu, iepazīties ar prezentāciju „Ziepju rašanās vēsture”. Saldumu valstī mūs sagaidīja un pārsteidza mamma Svetlana, kura izcepa pīrāgu, „sēnītes” un kēksus un pastāstīja, kā saldumu gatavošana kļuva par viņas hobiju un ka mūsu audzēknis Jegors ir viņas lielākais palīgs virtuvē. Ziedu Pļavā mamma Nadja parādīja mums daļu no savas kaktusu kolekcijas un pārsteidza ar interesantiem ziedošiem kaktusiem, kā arī atļāva paglaudīt pūkaino kaktusu. Rokdarbu valstī mamma Jefrosenja pastāstīja par savu hobiju – adīšanu un uzdāvināja grupas lellei pašas adītu tērpu, bet mamma Svetlana pārsteidza gan bērnus, gan pieaugušos ar krāšņiem rotājumiem no lentītēm. Tāpat visiem ļoti patika ciemošanās pie Smilšu karalienes, kura veido gleznas no krāsainām smiltīm un tas rosināja darboties gan lielus, gan mazus.

Šī ceļojuma laikā garlaicīgi nebija! Bez prezentācijām katrā pieturā bērnus vēl gaidīja dažādi uzdevumi – mīklu minēšana, spēles dzirdes un kustību koordinācijai, pirkstiņrotaļas, vingrinājumi ar „Su-Džok” bumbiņām un kinezioloģiskie vingrinājumi. Pasākums bija interesants un aizraujošs gan pieaugušajiem, gan bērniem, turklāt gala pieturā mūs gaidīja dāvanas – vannas bumbiņas, citrusaugļu ziepes, saldie pašceptie našķi, krāsojamās lapas ar kaktusiem, divi komplekti gleznu veidošanai no krāsainām smiltīm.

Mēs priecājamies, ka mūsu grupas audzēkņu mammu hobiji ir tik dažādi un ka šāda pasākuma laikā bija vienreizēja iespēja uzzināt vienam par otru tik daudz! Nākamajā gadā mēs plānojam turpināt iesākto un iepazīstināt ne tikai ar audzēkņu mammu hobijiem, bet iesaistīt šajā pasākumā arī tēvus. Turpinājums sekos...

 

Informāciju sagatavoja

Daugavpils pilsētas

15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

pirmsskolas izglītības skolotājas

Ž.Borune,

S.Gabrāne

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!