Daugavpils skolas “Draudzīgā aicinājuma fonda” skolu reitingā Izglītības ziņas

154
Daugavpils skolas “Draudzīgā aicinājuma fonda” skolu reitingā

Š.g. 12.novembrī Cēsu Vidzemes koncertzālē sabiedriskā organizācija "Draudzīgā aicinājuma fonds" apbalvoja Latvijas skolas, kas skolu reitingā atzītas par labākajām pēc 2014./2015.mācību gada centralizēto eksāmenu rezultātiem. 

Fonda mērķis ir izveidot objektīvu skolu, kurās realizē vidējo izglītību, vērtējumu pēc centralizēto eksāmenu rezultātiem. Skolas tiek vērtētas gan kopvērtējumā, gan atsevišķos mācību priekšmetos, kā arī novērtēta to izaugsme. Atsevišķi tika izdalīta kategorija skolām, kuru skolēni pagājušajā mācību gadā uzrādījuši izaugsmi. Pēc skolēnu iegūtajiem rezultātiem centralizētajos eksāmenos izvērtēti skolēnu sasniegumi latviešu valodā, matemātikā, angļu valodā, dabas zinībās (bioloģijā, fizikā, ķīmijā) un vēsturē. Apbalvošana notika desmit nominācijās četrās skolu grupās: ģimnāzijas, pilsētas vidusskolas, lauku vidusskolas un specializētās vidusskolas; katrā nominācijā tika apbalvotas sešas labākās skolas.

Daugavpils Krievu vidusskola-licejs saņēma “Mazo Pūci” un diplomus kā labākā vidusskola lielo pilsētu grupā nominācijās „Dabas zinības” un „Latviešu valoda un literatūra (mazākumtautību skolām)”, savukārt kopīgā reitingā Daugavpils Krievu vidusskola-licejs ieņem 5.vietu pilsētu vidusskolu grupā valstī.

Daugavpils 3.vidusskola grupā “Pilsētu vidusskolas” tika atzīta par labāko vidusskolu lielo pilsētu grupā par sasniegumiem centralizētajos eksāmenos matemātikā, saņemot balvu – metālā izstrādāto „Mazo Pūci” un "Draudzīgā aicinājuma fonda” diplomu.

Paldies Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja un Daugavpils 3.vidusskolas skolotājiem un skolēniem par atbildīgo darbu!

            Tikai visu kopīgais darbs palīdz sasniegt izcilus rezultātus!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja

direktores vietniece izglītības jomā

Iveta Zarāne

t.65431076,

Daugavpils 3.vidusskolas

latviešu valodas un literatūras skolotāja

Santa Maskaļova

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!