Informatīvi izglītojošs sadarbības pasākums Izglītības ziņas

72
Informatīvi izglītojošs sadarbības pasākums

Š.g. 12.novembrī Izglītības un vadības fakultātes studentiem Daugavpils pilsētas 4.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē sadarbībā ar Daugavpils Universitāti un Daugavpils Universitātes lektori M.Rozenfeldi tika organizēts informatīvi izglītojošs pasākums par atbalsta pasākumiem izglītojamajiem ar speciālām vajadzībām. Pasākuma laikā topošajiem pirmsskolas izglītības skolotājiem tika sniegta iespēja iepazīties ar mūsu iestādes specifiku, darbības mērķiem, galvenajiem uzdevumiem un virzieniem.

Pasākuma mērķis bija dalīties pieredzē ar speciālās pirmsskolas iestādes darba specifiku, darba formām, virzieniem un pieeju bērniem ar somatiskām saslimšanām un bērniem ar runas traucējumiem.

Iestādes vadītāja J.Jankovska un vadītājas vietniece L.Pudāne sniedza informāciju par speciālās pirmsskolas izglītības programmas īstenošanu bērniem ar speciālām vajadzībām, iekļaujošās izglītības aspektiem pirmsskolā, speciālās logopēdiskās programmas īstenošanu. Iestādes māsa T.Vasiļjeva uzstājās ar prezentāciju un stāstīja par bērniem ar somatiskām saslimšanām, izskaidrojot, kādas ir šīs saslimšanas, kāds ir medicīnas darbinieku un ārsta darbs iestādē, kādi pasākumi un procedūras tiek veiktas, lai uzlabotu bērnu veselības stāvokli, stāstīja par profilaktiskiem un atveseļojošiem pasākumiem, kas tiek realizēti ikdienā, lai veicinātu atveseļošanas un veselības nostiprināšanas procesus.

Pirmsskolas izglītības skolotāji dalījās ar savu darba pieredzi un labas prakses piemēriem darbā ar bērniem ar speciālām vajadzībām, kā tiek realizēts mācību process, radīti labvēlīgi apstākļi katra bērna vispusīgai attīstībai, zināšanu un prasmju apguvei, kā tiek organizēti veselību nostiprinoši un atveseļojoši pasākumi, runas un valodas traucējumu korekcija, kādi skaņu izrunas un artikulācijas aparāta attīstīšanas paņēmieni tiek izmantoti, stāstīja par metodēm kvalitatīvas izglītības nodrošināšanai, paredzot izglītošanās iespējas tiem bērniem, kuriem ir nepieciešams pievērst pastiprinātu uzmanību un individuālu pieeju. Studenti apmeklēja grupiņas, kur varēja gan vērot, gan aktīvi piedalīties praktiskās aktivitātēs un mācību procesa vadīšanā, dienas režīma momentu organizēšanā un vadīšanā.

Pasākuma izskaņā pirmsskolas izglītības sporta skolotāja T.Barkovska studentiem novadīja praktisku meistarklasi, kuras laikā izgatavoja metodiskos līdzekļus, kas tiks izmantoti fizisko aktivitāšu, koriģējošās vingrošanas kompleksu un elpošanas vingrošanas organizēšanā un vadīšanā, ar kuru palīdzību tiks nodrošināta bērnu veselības nostiprināšana.

 

Informāciju sagatavoja

Daugavpils pilsētas

4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Lilita Pudāne

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!