Krāsās iemūžinātais ceļojums Izglītības ziņas

234
Krāsās iemūžinātais ceļojums

Š.g. 10.novembrī Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) Periodikas lasītavā tika atklāta izstāde “Ceļojums”. Tajā ir apskatāmas Daugavpils 10.vidusskolas vizuālās mākslas skolotājas Natālijas Kudiņas gleznas un 9.c klases skolnieces Lauras Muratovas fotogrāfijas. Izstādes eksponātos iemūžināti skolotājas un skolnieces spilgtākie iespaidi par ceļojumiem uz Franciju (Nica, Kannas, Antiba, Monako), Itāliju (Rimini, Florence, Roma, Venēcija) un Turciju.

Natālija piedāvā krāsainas, virmojošas gleznas, kas uzbur valdzinošas ainas ar Vidusjūras pludmalēm, vējā šalcošiem palmu zariem, stāvām klintīm, krāšņiem saulrietiem un jūras viļņu rakstiem liedaga smiltīs. Darbi tika izpildīti eļļas un akrila tehnikā, un tajos skaidri var saredzēt ainavas žanru ar ekspresionisma pieskārienu, jo māksliniece tā izsaka savas emocijas un izjūtas. Pēc izstādes darbi ceļos uz Daugavpils 10.vidusskolas 3.stāvu.

Daugavpils 10.vidusskolas 9.c klases skolniece Laura Muratova izstādē piedāvā savas fotogrāfijas no ceļojuma uz Turciju. Tie ir jaunietes pirmie soļi fotografēšanā. Meitenes sapnis ir kļūt par labu fotogrāfi.

Izstādes atklāšanā bija mākslinieces kolēģi, skolēni, radinieki, draugi, bibliotēkas darbinieki u.c. Pasākums bija ļoti interesants, tajā bija jūtama pozitīva un labvēlīga atmosfēra. N.Kudiņa īsumā pastāstīja par sevi un savu radošo darbību, aprakstīja katru savu gleznu. Pateicības vārdus N.Kudiņa izteica Periodikas lasītavas vadītājai Skaidrītei Daukstei par atsaucību un izpalīdzību.

Īpaši gribētos atzīmēt, ka uz izstādes atklāšanu bija ieradušies tādi viesi kā Daugavpils 10.vidusskolas direktore Valija Salna, Daugavpils Universitātes projektu vadītāja Alise Griķe un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vizuālās mākslas metodiķe Daiga Vasiļjeva. Visas teica brīnisķīgus vārdus par pašu izstādi un tās organizētāju N.Kudiņu. Daugavpils 10.vidusskolas direktore V.Salna atzīmēja, ka viņai ir liels lepnums par mākslinieces talantu un radošo darbību. Nākamā N.Kudiņas izstāde – “Orhidejas” – tiek plānota februārī.

Izstāde “Ceļojums” LCB Periodikas lasītavā būs apskatāma līdz 30.novembrim.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 10.vidusskolas

vizuālās mākslas skolotāja

Natālija Kudiņa

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!