5 valstu delegācija Daugavpils 3.vidusskolā Izglītības ziņas

96
5 valstu delegācija Daugavpils 3.vidusskolā

Daudziem Daugavpils 3.vidusskolas vidusskolēniem rudens brīvlaika nedēļa bija īpaša, jo tika uzņemti viesi no Spānijas, Itālijas, Turcijas, Polijas un Lietuvas „Life is good” projekta ietvaros.

Pirmdien mīļi gaidītie ārzemju draugi bija klāt, un katrs devās iepazīties ar ģimeni, kurā pavadīja vakarus un dzīvoja visas piecas dienas.

Otrdien visi satikās skolā un iepazinās viens ar otru jautrajās un aizraujošajās spēlēs, pavadot laiku ar prieku. Mūsu skolēni aicināja apskatīt skolas ēku interesantā ekskursijā, parādot skolas muzeju, ēdnīcu, sporta zāli un dažus kabinetus, kur skolotāji bija sagatavojuši savus “priekšnesumus” un izzinošus uzdevumus.

Ceturtdien katras valsts pārstāvji prezentēja savu mājasdarbu par tēmu „I’m getting rid of stress by laughting” un pašu izgatavotas komiksu grāmatas. Labi izsmējušies, visi ķērās pie draudzības aproču izgatavošanas un vēlāk daudzi samainījās ar saviem rokdarbiem, uzdāvinot to kā dāvanu viens otram. Šī diena turpinājās sporta zālē, kur visi piedalījās zibakcijā un volejbola turnīrā.

Piektdien mēs devāmies ceļojumā uz Rīgu un apskatījām galvenos objektus: Latvijas Nacionālo operu, Brīvības pieminekli, Melngalvju namu u. c., bet sestdien tika izziņoti konkursu un sacensību uzvarētāji, visi saņēma savas balvas un sertifikātus par piedalīšanos projektā.

Tā bija piedzīvojumu pilna nedēļa, kura deva iespēju iepazīt jaunus cilvēkus un jaunas kultūras, pārbaudīt savas komunikācijas spējas un angļu valodas zināšanas, kā arī iegūt pamatu jaunu valodu apgūšanai.

Mēs, skolēni, sakām lielu paldies šī projekta organizatoriem, īpaši mūsu skolotājiem Jeļenai Smuļko, Inārai Jasvinai, Sergejam Smirnovim, Alinai Jeremenko un skolas administrācijai!

 

Daugavpils 3.vidusskolas Erasmus+ programmas projektu „Life is Good” līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā www.viaa.gov.lv  sadaļā Erasmus+.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 3.vidusskolas

12.b klases skolniece

Inga Lizunova

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!