Veselības, labas izrunas un laba garastāvokļa svētki Izglītības ziņas

79
Veselības, labas izrunas un laba garastāvokļa svētki

Daugavpils pilsētas 15.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē notika speciālo pirmsskolas izglītības iestāžu un iestāžu, kurās ir speciālās grupas, skolotāju un logopēdu pieredzes apmaiņas pasākums. Šī pasākuma mērķis bija iepazīstināt logopēdus un pirmsskolas izglītības skolotājus ar pareizu izrunu veicinošām aktivitātēm, veselīga dzīvesveida veicināšanas un popularizēšanas iespējām pirmsskolas pedagoģiskajā procesā un darbā ar vecākiem.

Skolotāja logopēde Ž.Pilenoka kopā ar savas grupas 4 audzēkņiem demonstrēja Streļņikovas elpošanas vingrošanas kompleksus, savukārt skolotāja logopēde I.Kondrašova iepazīstināja ar veselības un pareizas izrunas svētkiem – darba formu, ko var realizēt kopā ar vecākiem. Abās aktivitātēs bija iesaistīti un līdzdarbojās arī visi uz pieredzes pasākumu atnākušie logopēdi un skolotāji. Pasākuma dalībniekiem tika piedāvāti uzdevumi smadzeņu pusložu mijiedarbības attīstībai un kinezioloģiskie vingrinājumi bērnu vispusīgas attīstības veicināšanai. Šāds informācijas un pieredzes apmaiņas veids ir saistošs un interesants, un dod iespēju ne tikai dzirdēt un redzēt kaut ko jaunu, bet arī pašam pamēģināt un izprast, praktiski līdzdarbojoties. Pirmsskolas izglītības skolotāja J.Nedokosa demonstrēja atveseļošanas vingrošanu pēc miega, kas ietver sevī ne tikai noteiktu vingrojumu kompleksu, bet arī norūdīšanās elementus.

Ciemiņiem bija iespēja iepazīties ar iestādi un skolotāju-logopēdu metodiskajiem materiāliem. Pēc iepazīšanās ar iestādi pirmsskolas izglītības skolotāja Ž.Borune  pastāstīja par to, kā pašu gatavoti našķi var būt ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi.  

          Iestādes vadītāja N.Ļahoviča informēja par atveseļošanas pasākumiem  kā korekcijas darba sistēmas sastāvdaļu un tās realizēšanas nosacījumiem un aspektiem speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē.

Vesels bloks tika veltīts darbam ar vecākiem. Skolotāja logopēde S.Lazovika pastāstīja par pirmsskolas vecuma bērnu atveseļošanas organizēšanu, pirmsskolas izglītības iestādei sadarbojoties  ar vecākiem. Vadītāja vietniece A.Kucina iepazīstināja ar vecāku anketēšanas rezultātiem, kur atspoguļojās vecāku vēlmes attiecībā uz iestādes darbu bērnu atveseļošanas jomā un pašu ģimeņu ieguldījums šajā procesā.           

           Mūsu pirmsskolas izglītības iestādē ir ļoti populāras ekskursijas, kuras tiek regulāri organizētas visa mācību gada laikā atbilstoši logopēdu darba tematiskajam plānojumam. Ekskursijas tiek organizētas tā, lai tām būtu ne tikai izglītojoša, bet arī atveseļojoša funkcija Par to stāstīja pirmsskolas izglītības skolotāja I.Antipova. Balstoties uz ilggadīgo pieredzi un teorētisko atziņu analīzi, iestādes skolotāji šī gada laikā izveidoja atveseļojošās vingrošanas kompleksus katram vecumposmam.

            Pasākuma noslēgumā pie apaļā galda ar gardiem un veselīgiem pašu gatavotiem našķiem noritēja diskusija par pieredzes apmaiņas pasākuma laikā redzēto un dzirdēto.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Aina Kucina

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!