Viesošanās Polijā Comenius projekta ietvaros Izglītības ziņas

88
Viesošanās Polijā Comenius projekta ietvaros

Eiropas Savienības Mūžizglītības programmas Comenius apakšprogrammas daudzpusējās partnerības projekta „Kultūras un dzīves vērtības multikultūras skolās” („Kulturelle und lebens wichtige Werte an multikulturellen Schulen”) Daugavpils 3.vidusskolas un Profesionālās izglītības kompetences centra „Daugavpils Tehnikums” skolēnu un skolotāju darba grupa projekta koordinatoru Jeļenas Sardiko un Ļubovas Deļmuhamedovas vadībā ir atgriezusies no vēl viena brauciena. Šoreiz tas norisinājās Polijā, Bidgoščas pilsētā, tiekoties ar projekta partnerskolu – Polijas Bidgoščas pilsētas R. Šūmaņa vārdā nosauktās ģimnāzijas un  Čehijas Kromeržižas pilsētas ģimnāzijas – skolotājiem un skolēniem.

  Šī bija sestā – noslēguma – tikšanās, kuras mērķis bija prezentēt projekta gala produktu – ceļvedi pa projekta dalībvalstīm: Latviju, Poliju, Čehiju.

   Ierodoties Polijā, nebeidzām priecāties par pavasarīgās dabas zaļumu, apkārt valdošo smaržu un poļu draudzīgumu. Polijā jaunieši dzīvoja ģimenēs, kuras rūpējās un izrādīja patiesu viesmīlību. Tādējādi katrs no jauniešiem varēja izjust poļu ļaužu ikdienu, tradīcijas, intereses un izbaudīt poļu kulinārijas brīnumus. Iesaistoties pasākumos, laiks aizskrēja vēja spārniem.

  Vizītes pirmajā dienā notika projekta komandu tikšanās Roberta Šūmaņa ģimnāzijā, kur turpinājām projekta darbu, analizējām paveikto un visas projekta komandas izteica ciešu apņemšanos turpināt sadarbību, iesaistoties jaunā projektā. Saviļņojošs bija brauciens ar kuģīti pa Vislas pieteku Brdu, kad priecājāmies par kopā būšanu, pavasarīgi ziedošo dabu un Bidgoščas arhitektūru. Skolēni šajās dienās piedalījās dažādās sportiskās aktivitātēs.

  Otrajā dienā devāmies uz svētku pasākumu Bidgoščas Jaunatnes pilī, kur notika projekta noslēguma un tā gala produkta – „Ceļveža” prezentācija. Poļu skolēni un skolotāji sniedza plašu koncertu. Skolotāja Ināra Jasvina, „Ceļveža” noformētāja, izsakās: „Bija ļoti patīkami turēt rokās mūsu  triju valstu komandas darbu. Projekta laikā, divu gadu garumā, mēs mērķtiecīgi un pamatīgi strādājām, to veidojot. Nu tas ir apskatāms: saturīgs, skaists un piepildīts ar mūsu draudzības siltumu”. Pasākuma noslēgumā katrs projekta dalībnieks saņēma „Ceļvedi”. Skolēni vienojās, nodziedot Eiropas Savienības himnu poļu, čehu un latviešu valodā. Visi projekta dalībnieki un viesi tika cienāti ar torti, uz kuras bija zīmīgs uzraksts: „Kopā un uz visiem laikiem”. Vakarā visi skolēni un skolotāji pulcējās pie kopējā ugunskura Izklaides parkā, kur cepām desiņas, dziedājām dziesmas.

  Vizītes noslēguma dienā devāmies ekskursijā uz seno Hanzas pilsētu Toruņu, tā ir pazīstama kā Nikolaja Kopernika dzimtā pilsēta, kur kājām veicām gotiskās vecpilsētas apskati, apmeklējām Planetāriju, veidojām laimes un smieklu  pilnas atmiņas par šo seno  pilsētu.

  Visu projekta dalībnieku vārdā pateicamies Daugavpils 3.vidusskolas  un Profesionālās izglītības kompetences centra „Daugavpils Tehnikums” administrācijai par atbalstu, projekta koordinatorēm Jeļenai Sardiko un Ļubovai Deļmuhamedovai par nenovērtējami skaisto laiku, strādājot komandā!

   

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 3.vidusskolas

skolotāja,

projekta dalībniece

Rita Petrova

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!