Ar festivālu Eiropas ģeogrāfijā Daugavpils skolās sākās Eiropas dienas atzīmēšana Izglītības ziņas

76
Ar festivālu Eiropas ģeogrāfijā Daugavpils skolās sākās Eiropas dienas atzīmēšana

Daugavpils vispārizglītojošo skolu 8.-9.klašu skolēniem šogad bija iespēja piedalīties festivālā „Reklamējam Eiropas valstis!” Mēnesi pirms festivāla skolotājs izlozēja kādu no Eiropas valstīm un ar skolēnu komandu gatavoja izlozētās valsts reklāmu. Atsaucība bija laba un jaunieši bija zinoši un radoši, jo uz skatuves skanēja itāļu, angļu, vācu, grieķu valoda, tika demonstrēti  nacionālie tērpi, tradīcijas, ēdieni. Piedaloties festivālā, varēja uzzināt par interesantākajiem tūrisma objektiem Eiropā, padomāt par stereotipu lomu mūsu apziņā un ikdienā.

Kā jau festivālā pienākas, balvas saņēma visi dalībnieki, taču bija arī trīs īpašās balvas. Skolēniem bija iespēja balsot par festivāla skatītāju Simpātiju balvu, to godam nopelnīja Daugavpils Vienības pamatskolas radošā grupa skolotājas Oksanas Ostrovskas vadībā. Pedagogi savukārt balsoja par Pētnieku balvu, un to ieguva Daugavpils 16.vidusskolas komanda skolotājas Svetlanas Rudjko vadībā. Festivāla Veiksminieku balvu izlozēja Ģeogrāfijas skolotāju MA vadītāja, un laimests nokļuva Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja komandas rokās.

Eiropas dienas atzīmēšanas kulminācija skolās notiks 8.maijā, kad visi interesenti tiek aicināti tiešsaistē piedalīties Eiropas eksāmena kārtošanā, bet pārējie – piedalīties skolotāju piedāvātajos pasākumos.

Lai jauka, saturīga un jaunam zināšanām bagāta Eiropas diena!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

izglītības metodiķe,

Ģeogrāfijas skolotāju MA vadītāja

Signita Gabrāne

t.65407438

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!