Daugavpils Domes delegācija apmeklēja Harbinu Pašvaldības ziņas

128

Domes delegācija, kuru vadīja Domes priekšsēdētājs Rihards Eigims, apmeklēja Daugavpils sadraudzības pilsētu Ķīnā – Harbinu. Vizītes mērķis bija sadarbības stiprināšana ar sadraudzības pilsētu.

6. janvārī, vizītes ietvaros Daugavpils delegācija Harbinas Draudzības pilī  tikās  ar Harbinas mēru Sun Sibiņu.  Latviju un Ķīnu šķir tūkstoši kilometru, bet tas nav šķērslis ciešai sadarbībai. 2018. gads ir jubilejas gads mūsu pilsētu sadarbībā. Līgums tika parakstīts 2003. gadā. Šīs vizītes galvenais mērķis bija sadarbības atjaunošana un stiprināšana ar sadarbības partneri Ķīnā.

Tikšanās laikā ar Harbinas mēru panākta virkne vienošanos kultūras jomā: izstāžu apmaiņa, kolektīvu piedalīšanās svētkos abās pilsētās. Jau šogad tiek plānota Harbinas kolektīvu dalība Daugavpils pilsētas svētkos. Harbinas partnerus interesē arī sadarbība ar Daugavpils uzņēmumiem, kas darbojas pārtikas rūpniecības nozarē, ir intereses par lauksaimniecības produktu un tehnikas eksportu uz Daugavpili. Sadarbība šajās jomās turpināsies.

Vizītes ietvaros tika organizēta tikšanās ar Harbinas medicīnas universitātes pārstāvjiem un vadītāju Baofengu Jangu. Tikšanās laikā runāja par sadarbību medicīnas jomā, par Daugavpils Medicīnas koledžas iekļaušanu Starptautiskajā medicīnas universitāšu asociācijā. Tikšanās rezultāts ir vienošanās parakstīšana starp Harbinas medicīnas universitāti un Daugavpils Medicīnas koledžu. Vienošanās pamatā ir cieša sadarbība un pieredzes apmaiņa. Vienošanās dos jaunu impulsu medicīnas izglītības jomas attīstībā, studentu un mediķu apmaiņā, dos iespēju mediķiem stažēties Ķīnā.

34. Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla atklāšanas ceremonijā Daugavpils delegācija tikās ar Latvijas vēstniecības Ķīnā pārstāvi Inesi Liepiņu un citiem vēstniecības darbiniekiem. Vēstniecības pārstāvji atzinīgi vērtē sadarbības attīstības plānus starp Harbinu un Daugavpili. Latvijas vēstniecība Ķīnā ir gatava atbalstīt šīs sadarbības attīstību.

Daugavpils delegācija piedalījās arī Starptautiskā Harbinas auksto zonu attīstības forumā. Foruma pasākumos piedalījās valsts iestāžu un biznesa pārstāvji no Japānas, Korejas, Mongolijas, Krievijas, Norvēgijas, Somijas. Foruma devīze “Starptautiska atvērta sadarbība un kultūras saišu attīstība starp valstīm”. Foruma laikā notika virkne ziņojumu, kuros izteikti priekšlikumi par sadarbības formām ekonomikā, izglītībā un kultūrā. Dalība šajā forumā Daugavpilij deva iespēju stiprināt jau esošos kontaktus un gūt arī jaunus.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa. 

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!