Jaunā redakcijā izstrādāti Domes saistošie noteikumi par Daugavpils pilsētas teritorijas kopšanu un būvju uzturēšanu Pašvaldības ziņas

228

Domes sēdē deputāti skatīja jautājumu par grozījumiem Domes saistošajos noteikumos par Daugavpils pilsētas teritorijas uzkopšanu un būvju uzturēšanu. Iepriekšējie saistošie noteikumi bija novecojuši.

No saistošajiem noteikumiem ir izņemti tie punkti, kurus reglamentē citi likumdošanas akti. Ir samazināts slogs privātmāju īpašniekiem un noteikta pašvaldības līdzdalība privātmājām piegulošo teritoriju uzturēšanā.

Saistošie noteikumi nosaka īpašumam piegulošās publiskā lietošanā esošās teritorijas līdz brauktuves malai, ja tādas nav, 5 metru attāluma no īpašuma robežas, sakopšanas kārtību. Atvieglojumi īpašumam piegulošās teritorijas kopšanai noteikti Domes  sociālo pakalpojumu ietvaros. Komunālās saimniecības pārvalde nodrošina bezmaksas kaisāmā materiāla pieejamību, savākto lapu, zaru savākšanu speciālos konteineros vai bezmaksas maisu izsniegšanu, notīrītā sniega izvešanu. Ziemas periodā sniega tīrīšana un kaisīšana jāveic līdz plkst. 8.00. Dienas laikā sniega tīrīšana un kaisīšana jāveic līdz plkst. 22.00.

 Saistošie noteikumi nosaka prasības būvju uzturēšanai. Par būves uzturēšanu atbild nekustamā īpašuma īpašnieks vai faktiskais valdītājs. Saistošo noteikumu 3. daļu - prasības būvju uzturēšanai ierosināja un izstrādāja Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta speciālisti, lai sekmētu degradēto ēku sakārtošanu un namīpašumu uzraudzību.

Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Pašvaldības policija un Pilsētplānošanas un būvniecības departaments.

Saistošie noteikumi stāsies spēkā ar 2016.gada 1.maiju.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!