21. janvārī Domes komitejās deputāti sāka skatīt 2016. gada Daugavpils pašvaldības budžetu Pašvaldības ziņas

66

Daugavpils pašvaldības kopbudžeta ieņēmumi sastāda 74 593 607 eiro, bet kopbudžeta izdevumi ir 78 807 782 eiro.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Jāņa Lāčplēša komentārs par šī gada pašvaldības budžetu.

”Šī gada budžets nebūs sliktāks, kā iepriekšējā gadā.  Pēc ekonomistu aplēsēm, nodokļu ieņēmumi un dotācijas ievērojami palielināsies. Tas nozīmē, ka turpināsies programmas, kas vērstas uz pilsētas labiekārtošanu, mūsdienīgu atpūtas zonu izveidošanu. Tiks paplašināta sociālā palīdzība trūcīgajām personām. Ir paredzēta arī izglītības jomas attīstība. Neredzu tādu jomu, uz kuras rēķina nāksies taupīt.

Strādājot pie šī gada pašvaldības budžeta ņēma vērā vairākus principus.

Pirmkārt, mums ir jāatsakās no ierastās pieejas – katru gadu palielināt finansējumu, balstoties uz pagājušā gada līmeni. Tieši tādā veidā savus izdevumus plāno mūsu uzņēmumi. Taču naudai ir jāstrādā, un jāstrādā efektīvi.

Otrs princips: ilgtermiņa plānošana. Mēs plānojam budžetu vienam gadam, taču mums ir skaidri jāpārdomā, ko darīsim pēc diviem vai trīs gadiem. Lai nebūtu tā, ka šogad ielu noasfaltē, bet nākošgad – sāk likt caurules.  Pašlaik strādājam pie ielu remonta plāna nākošajiem trīs gadiem. Šis plāns tiks nodots sabiedriskajai apspriešanai. Katrs varēs redzēt, kad un kurās vietās tiks ieklāts asfalta segums. Vispirms sakārtosim  ielas ar intensīvu transporta kustību. Es pats esmu izbraucis visus maršrutus. Nevaru apsolīt, ka pēc gada visur būs asfalts, taču, īstenojot šo plānu, pēc trīs gadiem mēs redzēsim ievērojamas pārmaiņas.

Trešais virziens: budžetam jāpildās līdz ar investīciju plānu.  Ir sācies jaunais plānošanas periods, pašlaik finansējums no Eiropas Savienības fondiem vēl nav pieejams.  Uz to brīdi, kad piedāvās jaunas programmas, kurām Eiropa piešķirs līdzekļus, mums ir jābūt sagatavotiem tehniskajiem projektiem. Šiem mērķiem ir ieplānots vairāk nekā miljons eiro.”

Budžetu plānots apstiprināt Domes sēdē 28. janvārī.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!