Jaunie Domes Saistošie noteikumi nosaka sociālās palīdzības veidus bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem Pašvaldības ziņas

110

2016. gada 21.janvārī stājās spēkā Daugavpils pilsētas domes 2015.gada 10.decembra saistošie noteikumi Nr.48 "Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālās garantijas bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam"   Šajā normatīvajā dokumentā ir sagrupēti materiālā pabalsta veidi, kas attiecas uz bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un viņu ģimenēm. Saistošie noteikumi nosaka Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālās garantijas bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem pirms pilngadības sasniegšanai un pēc pilngadības līdz 24 gadu vecuma sasniegšanas , pabalstu aprēķināšanas un izmaksas kārtību, kā arī ar dzīvojamās telpas lietošanu saistīto izdevumu segšanas normatīvus.

Saskaņā ar saistošajiem noteikumi Nr.48 "Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālās garantijas bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam" Daugavpils pilsētas pašvaldība piešķir:

  • Pabalstus ģimenēm, kuru aizbildnībā ir bērns:

-       Pabalstu karstā ūdens piegādes nodrošināšanai;

-       Dzīvokļa pabalstu kurināmā iegādei individuālās apkures nodrošināšanai;

-       Dzīvokļa pabalstu siltumenerģijas piegādes izdevumu apmaksai;

-       Pabalstu bērna ēdināšanas izdevumu segšanai;

-       Pabalstu mācību piederumu iegādei;

  • Pabalstu audžuģimenēm;
  • Pabalstu adoptējamā bērna uzturam;
  • Pabalstu viesģimenei bērna uzturam;
  • Vienreizēju pabalstu patstāvīgas dzīves uzsākšanai;
  • Vienreizēju pabalstu sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei;
  • Pabalstu ikmēneša izdevumiem;
  • Dzīvokļa pabalstu pilngadību sasniegušajam bērnam;
  • Veselības aprūpes pabalstu;
  • Vienreizēju pabalstu dzīvojamās telpas remontam.

Pabalsta izmaksu nodrošinās Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvalde un Daugavpils pilsētas domes Bērnunams-patversme "Priedīte .

Saistošie noteikumi Nr 48 izstrādāti, lai radītu tiesisko noteiktību. Tie nodrošinās materiālās palīdzības sistēmas caurskatāmību, kas padara materiālās palīdzības sniegšanas procesu par saprotamāku gan iedzīvotājiem, gan Daugavpils pilsētas domes struktūrvienību darbiniekiem.
Konsultācijas par visiem sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu veidiem, kas pienākas ģimenēm,  kuru aizbildnībā ir bērns, adoptētājiem,  audžuģimenēm, viesģimenēm, bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem  pēc pilngadības līdz 24 gadu vecuma sasniegšanas, kā arī daudzbērnu ģimenēm sniegs Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes sociālo pakalpojumu nodaļa ģimenēm ar bērniem (K.Valdemāra ielā 13, 1. stāvs).

 

Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes galv. speciālists starptautiskās sadarbības un sabiedrisko attiecību jautājumos Marina Gorkina

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!