Deputāti skata jautājumu par grozījumiem saistošajos noteikumos “Daugavpils pilsētas pašvaldības materiālais atbalsts maznodrošinātajām personām” Pašvaldības ziņas

53

Daugavpils pensionāru apvienības pārstāvji Daugavpils Domei adresējuši vēstuli, kurā izteikts ierosinājums par to, kā medicīnas pakalpojumus pensionāriem padarīt daudz pieejamākus.

Kā skaidroja pensionāru apvienības vadītāja Zofija Zujeva, par to tika runāts tikšanās laikā ar mēru Jāni Lāčplēsi. Dažādas slimības liek cilvēkiem griezties ne tikai Daugavpils reģionālajā  slimnīcā, bet arī citās ārstniecības iestādēs. Bieži vien tā ir objektīva nepieciešamība, jo vajadzīgo speciālistu un iekārtu Daugavpilī nav. Daugavpils pašvaldība apmaksā pirmās dienas ārstēšanos stacionārā tikai Daugavpils reģionālajā slimnīcā. Bet citās slimnīcās ir jāmaksā pilnā apmērā un jātērē nauda arī ceļam.

Pensionāru apvienība, kā arī Invalīdu biedrība lūdza palīdzēt arī tiem Daugavpils pensionāriem, kuri ārstējas ārpus Daugavpils.

Pamatojoties uz šo iedzīvotāju ierosinājumu ir veikti grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos un tagad  lēmuma projekts nodots deputātu vērtējumam. Grozījumu mērķis ir noteikt labvēlīgākus nosacījumus pensijas vecuma personām un personām ar invaliditāti atbalsta saņemšanai ārstniecības pakalpojumu izdevumu segšanai.

Šo jautājumu deputāti skatīja 11. janvārī Sociālo jautājumu komitejā un Finanšu komitejā. Galīgo lēmumu pieņems Domes sēdē.

 

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!