Daugavpils Dome turpina darbu pie jauno speciālistu piesaistes medicīnā Pašvaldības ziņas

80

Daugavpils Domes deputāti skata lēmuma projektu par grozījumiem saistošajos noteikumos “Pašvaldības stipendijas piešķiršanas kārtība” un saistošajos noteikumos “Par Daugavpils pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā”.

 Lēmuma projektus skatīja  Mājokļu komitejā, Sociālo jautājumu komitejā, Finanšu komitejā. Grozījumi paredz iespēju plašākam finansiālam atbalstam jaunajiem mediķiem un paplašina to speciālistu loku, kas var saņemt Daugavpils pašvaldības dienesta dzīvokļus.

Grozījumi paredz, papildus stipendijām, ko piešķir pašvaldība,  piešķirt arī  rezidentūras maksu, kas vidēji gadā sastāda 15 tūkstošus eiro vienam rezidentam. Tas ir nepieciešams tiem, kuri nav iekļuvuši valsts apmaksātā programmā, bet ļoti nepieciešami speciālisti Daugavpils medicīnas iestādēs. Tas ir nepieciešams, lai piesaistītu pēc iespējas vairāk jauno specialistu, kuri noslēdzot līgumu apņemsies Daugavpilī nostrādāt vismaz 5 gadus, bet pašvaldība par saviem līdzekļiem skolos topošos ārstus.

Vēl viena jauno mediķu un rezidentu atbalsta programma ir iespēja saņemt dienesta dzīvokļus. Grozījumos tiek paplašināts to speciālistu loks, kas var pretendēt uz dienesta dzīvokli. Ja rezidentam pamata dzīvesvieta nav Daugavpilī, tad pašvaldība var izīrēt dienesta dzīvokli, ja rezidents ir noslēdzis līgumu  ar ārstniecības iestādi un apņemas pēc rezidentūras Daugavpilī nostrādāt vismaz 5 gadus.

Domes deputāti lēmumus pieņems pamatojoties uz Domes Veselības aprūpes plānošanas komisijas atzinumu par attiecīgā ārsta speciālista piesaistes nepieciešamību.

Domes deputāti komiteju sēdēs atbalstīja lēmumprojektus.

Domes deputāts, Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis Reinis Joksts skaidro, ka tiek strādāts pie vesela atbalsta  kompleksa topošajiem un jaunajiem mediķiem. Pašvaldībā jau darbojas stipendiju programma, ko piešķir gan rezidentiem, gan studentiem. Šobrīd Daugavpils reģionālajā slimnīcā ir 15 stipendiāti dažādās medicīnas specialitātēs. Reinis Joksts uzsver, ka pirms 2 gadiem nebija neviena rezidenta, kas par savu mācību ārstniecības iestādi izvēlētos Daugavpils slimnīcu, šobrīd Reģionālajā slimnīcā tādi ir 9 rezidenti. Arī Daugavpils Psihoneiroloģiskajā slimnīcā noslēgti līgumi ar 8 rezidentiem, kuriem Dome maksā stipendijas un viņi strādās Daugavpilī.

Galīgo lēmumu par grozījumiem saistošajos noteikumos pieņems deputāti Daugavpils pilsētas domes sēdē.

 

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!