Kuras Daugavpils jauno uzņēmēju idejas saņems grantu programmas IMPULSS atbalstu? Pašvaldības ziņas

64

16. oktobrī notiks Daugavpils pilsētas domes un Swedbank grantu programmas Impulss otrā konkursa uzvarētāju paziņošanas pasākums Tajā uzzināsim, kuras no šogad 28 pieteiktājām biznesa idejām saņems finansiālu atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai. Šogad mazo un vidējo uzņēmumu atbalstam pieejamā grantu summa ir 57 000 eiro.

 

Pasākumā piedalīsies:

* Jānis Lāčplēsis, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs;

* Edmunds Užens, Swedbank Finanšu centra “Daugavpils” vadītājs.

 

Par grantu programmu Impulss

Atbalstāmās izmaksas vienam uzņēmumam noteiktas līdz pat 75% apmērā, kas veido līdz 7000 eiro. Kopējais pieejamais finansējuma apjoms šajā kārtā ir 57 000 eiro, no kuriem 80% sedz pilsētas dome, bet 20% - Swedbank. Grantu programmai IMPULSS var pieteikties fiziskas personas, kas plāno veikt komercdarbību Daugavpils teritorijā un šeit deklarējušas savu dzīvesvietu. Tāpat pieteikumus var iesniegt uzņēmēji, kuri līguma slēgšanas dienā reģistrēti LR Uzņēmumu reģistrā ne ilgāk kā divus gadus, kuri apņemas uzņēmējdarbību veikt Daugavpilī un kuru juridiskā adrese reģistrēta šajā pilsētā (vai arī - kuri granta piešķiršanas gadījumā apņemas to darīt).

 

Iegūto grantu jaunie uzņēmēji var izmantot tādu izdevumu segšanai kā tehnikas vai iekārtu iegādei, kas tieši saistīta ar ražošanu vai pakalpojumu sniegšanas procesu, interneta mājas lapas izveidei, dažādu specifisku licenču iegādei, specifisku datorprogrammu iegādei vai izstrādei, darbinieku apmācībai, preču zīmes reģistrācijai, patentu reģistrācijai, kā arī ražošanas prototipu izstrādei.

 

2014.gadā grantu programmas IMPULSS ietvaros atbalstītas 7 biznesa idejas: “Stream Labs”, kuri izstrādājuši programmas – aparāta produktu MultiEncoder, kas profesionālās televīzijas signālu HD SDI pārveido uz IP; “Altonika EMS”, kuri “Stream Labs” vajadzībām ražo elektroniskās plates; “VLS Video”, kuri nodarbojas ar 3D drukāšanu; “Elitera”, kuri nodrošina izšūšanas pakalpojumus; “Zinātne ir jautra”, kas īsteno atpūtas pasākumus un zinātni popularizējošus pasākumus bērniem; “Lavart”, kuri nodarbojas ar kartridžu atjaunošanu; “Darent”, kuri nodarbojas ar transporta pārvadājumiem cilvēkiem ratiņkrēslos.

 

Papildu informācijai:

Līga Korsaka

Daugavpils pilsētas domes preses sekretāre

Tālr. 65404374

E-pasts: Liga.Korsaka@daugavpils.lv  

 

Vineta Savicka,

Swedbank Ārējās komunikācijas vadītāja

Tālr.: 67444561
E-pasts: vineta.savicka@swedbank.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!